Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών – Στο +0,33% ο Dow, ο Nasdaq -0,18%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών – Στο +0,33% ο Dow, ο Nasdaq -0,18%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...
Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 14 Ιουλίου… παρότι φύσηξε έντονος άνεμος αισιοδοξίας λόγω των ιδιαιτέρως θετικών αποτελεσμάτων που δημοσίευσαν για το β’ τρίμηνο του 2023 σημαντικές εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα όπως η JP Morgan, η Wells Fargo, η Citigroup, η BlackRock κ.λπ.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +0,33%, στις 34.509 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,10%, στις 4.505 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -0,18%, στις 14.113 μονάδες

Στο ταμπλό, η JPMorgan Chase σημείωσε άνοδο 0,6%... χάρη στα υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη (14,47 δισ. δολ.) και έσοδα τα οποία επέτυχε λόγω των υψηλότερων επιτοκίων…
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Wells Fargo κατέγραψε πτώση 0,3%, παρά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη (+57%).
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,94 δισ. δολάρια ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 3,14 δισ. δολάρια ή $0,75 ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η BlackRock (-1,59%) ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 9,06 δολαρίων, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση. Το προσαρμοσμένο ποσό των 9,28 δολαρίων ήταν πάνω από τα 8,41 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Tα καθαρά κέρδη της Citigroup (-4,05%) βούτηξαν 36% στα 2,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αλλά διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Οι μετοχές της UnitedHealth σημείωσαν άνοδο 7,24%, αφού ο ασφαλιστικός κολοσσός ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα.
Η εταιρεία αύξησε και το χαμηλότερο όριο των κερδών της για ολόκληρο το έτος.

«Οι περισσότερες τιμές των δεικτών μετοχών και ομολόγων αυξήθηκαν [την Πέμπτη] καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε γρήγορα και η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή» δήλωσε ο Bill Merz, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management.
«Η αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί έδωσε αισιοδοξία και ώθηση στο στρατόπεδο των αγοραστών.
Οι επενδυτές ανέβασαν επίσης τις τιμές των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές πλέον προεξοφλούν μόνο μια επιτοκιακή αύξηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προτού τα επιτόκια αρχίσουν να μειώνονται στις αρχές του 2024».
Πράγματι, το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο δυνατό.
«Ανεξάρτητα από το πόση αστάθεια θα δούμε, δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών προκλήσεων, οι εκκλήσεις για υπεραπόδοση στο β’ εξάμηνο θα γίνουν ακόμη πιο δυνατές», δήλωσε ο Ross Mayfield της Baird.
«Απλά θυμηθείτε ότι ένα δυνατό ξεκίνημα για το έτος είναι ένα ανοδικό σημάδι –όχι πτωτικό».

Στα μάκρο, χαμηλότερα του αναμενομένου κινήθηκαν οι τιμές των εισαγωγών τον Ιούνιο, καθώς η αύξηση στο κόστος των καυσίμων αντισταθμίστηκε από μειώσεις σε άλλα αγαθά, σε μία ακόμα ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν να μετριάζονται.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Ιούλιο περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι προβλέψεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 72,6 μονάδες από 64,4 τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 65,5 μονάδες.
Ο δείκτης τρεχουσών καταναλωτικών συνθηκών ανήθλε στις 77,5 μονάδες από 69 τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης προσδοκιών για την πορεία του πληθωρισμού το επόμενο 12μηνο διαμορφώθηκε στο 3,4% από 3,3%.

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μία ισχυρή εβδομάδα

Σταθεροποιητικά διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά από μια ισχυρή εβδομάδα, ενώ τα αποτελέσματα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών απογοήτευσαν.
Ειδικότερα, ο δείκτης DAX στη Γερμανία βρέθηκε στο -0,22%, στις 16.105 μον.
O δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,06%, στις 7.374 μον.
O δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο -0,39%, στις 28.663
O FTSE 100 στο Λονδίνο στο -0,08%, στις 7.434 μον. 

Η νέα ευρωπαϊκή περίοδος τριμηνιαίων κερδών ξεκινάει κανονικά την επόμενη εβδομάδα, αλλά η μετοχή της Ericsson υποχώρησε πάνω από 5% αφού η σουηδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε πτώση 62% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη β' τριμήνου, επικαλούμενη "δύσκολες συνθήκες αγοράς", ακόμη και με την αυξανόμενη ζήτηση για 5G.
Η μετοχή της Nokia υποχώρησε επίσης πάνω από 5%, αφού ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις του, αφού προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις του το 2023 θα είναι χαμηλότερες από την προηγούμενη εκτίμησή του.
Η Nokia έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει την πλήρη έκθεση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου στις 20 Ιουλίου.
Η μετοχή της Burberry υποχώρησε αφού ο βρετανικός οίκος μόδας πολυτελείας διατήρησε τις ετήσιες προβλέψεις του, παρά την αναζωπύρωση της ζήτησης από την Κίνα που ανέβασε τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Στα μάκρο, το αδύναμο περιβάλλον ζήτησης έχει επιβαρύνει τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, πυροδοτώντας φόβους για μια βαθύτερη οικονομική ύφεση που τροφοδοτείται από την ΕΚΤ.
Τα γερμανικά στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής παρείχαν λίγη παρηγοριά, σχολιάζει το fxempire.com.
Τον Ιούνιο, ο γερμανικός δείκτης τιμών χονδρικής μειώθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση έναντι της προβλεπόμενης μείωσης κατά 1,2%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2020.
Οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 2,6% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης