Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επί ποδός 130.000 αστυνομικοί, η χωροφυλακή και τεθωρακισμένα για την Ημέρα της Βαστίλης μετά την έκρηξη βίας

Γαλλία: Επί ποδός 130.000 αστυνομικοί, η χωροφυλακή και τεθωρακισμένα για την Ημέρα της Βαστίλης μετά την έκρηξη βίας
Η Νομαρχία του Παρισιού θα αναπτύξει 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους της πρωτεύουσας και των προαστίων της
Δύο εβδομάδες μετά τις μαζικές ταραχές στη Γαλλία που κόστισαν στη χώρα ζημιές αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών θα κινητοποιήσει ξανά συνολικά 130.000 αστυνομικούς για συγκεντρώσεις στους δρόμους στη μεγαλύτερη εθνική εορτή της Γαλλίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Το έκτακτο μέτρο ασφαλείας θα είναι το ίδιο όπως και κατά τη διάρκεια των ταραχών, με την αστυνομία και τη χωροφυλακή να βγαίνουν μαζικά στους δρόμους. Το υπουργείο Εσωτερικών θα αναπτύξει επίσης ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα για την τήρηση της τάξης. Από το βράδυ της Πέμπτης έως τα ξημερώματα του Σαββάτου, 130.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι σε υπηρεσία για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα, με 40.000 πυροσβέστες να εφημερεύουν τη νύχτα.
Η Νομαρχία του Παρισιού θα αναπτύξει 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους της πρωτεύουσας και των προαστίων της.
Στο Παρίσι, περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή δωρεάν συναυλία και επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Champ de Mars μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Πρόεδρος Macron είπε ότι σε περίπτωση αταξίας, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου θα ενεργήσουν με τη μέγιστη αποφασιστικότητα για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν μια ειρηνική εμπειρία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης