Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικός πόλεμος Ρωσίας – Πολωνίας – Η Μόσχα έκλεισε το πολωνικό προξενείο στο Smolensk

Διπλωματικός πόλεμος Ρωσίας – Πολωνίας – Η Μόσχα έκλεισε το πολωνικό προξενείο στο Smolensk
Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο απειλεί η Πολωνία
Σχετικά Άρθρα
Στο χειρότερο σημείο βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας – Πολωνίας, οι οποίες αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο ύστερα από την απόφαση της Μόσχας να κλείσει το προξενείο της Πολωνίας στο Smolensk στις 31 Αυγούστου του 2023.
Για την εξέλιξη αυτή, η Μόσχα ενημέρωσε τον Πολωνό πρέσβη Krzysztof Krajewski, στον οποίο και επέδωσε την σχετική απόφαση.
Την ενέργεια αυτή η Ρωσία την απέδωσε στις αντιρωσικές ενέργειες που λαμβάνει η Πολωνία.
«Ο Krajewski ενημερώθηκε επίσης ότι η επιθετική γραμμή της Βαρσοβίας προς τη χώρα μας, η οποία έχει ξεπεράσει όλα τα πολιτισμένα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των προκλητικών γελοιοτήτων εναντίον Ρώσων διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στην Πολωνία, της κατάσχεσης ρωσικών διπλωματικών ακινήτων και της κλοπής κεφαλαίων από τη ρωσική πρεσβεία, μας αναγκάζουν να εφαρμόσουμε ένα σύνολο μέτρων αντίδρασης.
Κανένα εχθρικό βήμα των πολωνικών αρχών που στρέφεται κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα μείνει αναπάντητο» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ιδιαίτερης σημασίας

Το προξενείο στο Smolensk έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πολωνία καθώς είναι επιφορτισμένο με την επιτήρηση δύο χώρων εθνικής μνήμης, το κοιμητήριο του Katin (χιλιάδες Πολωνοί αξιωματικοί δολοφονήθηκαν από τους Σοβιετικούς στο δάσος του Katin το 1940) και τον τόπο όπου σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία του Smolensk το 2010, όταν και έχασαν τη ζωή τους ο Πολωνός πρόεδρος Lech Kaczynski και άλλοι 96 Πολωνοί, ανάμεσα τους υψηλόβαθμοι πολιτικοί και αξιωματούχοι.

Θα απαντήσουμε

Κατόπιν αυτής της απόφασης ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki είπε πως η Πολωνία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο
«Λαμβάνουμε συστηματικά πληροφορίες για επιθετικές διπλωματικές ενέργειες από την Ρωσία.
Αν η Ρωσία καταλήξει να αρχίσει να κλείνει τα γραφεία μας θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο» υποστήριξε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης