Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση ξεμένει από όπλα: Οι ΗΠΑ αγοράζουν από τη Ν. Κορέα για να βοηθήσουν την Ουκρανία

Η Δύση ξεμένει από όπλα: Οι ΗΠΑ αγοράζουν από τη Ν. Κορέα για να βοηθήσουν την Ουκρανία
Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση η Ευρώπη, τα αποθέματα της σε οβίδες έχουν σχεδόν εξαντληθεί
Σχετικά Άρθρα
Στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω της στρατιωτικής τους υποστήριξης στην Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει πως τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών στα δυτικά κράτη έχουν επί της ουσίας εξαντληθεί.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι ΗΠΑ, η πιο ισχυρή χώρα του ΝΑΤΟ, αν και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ευρώπη, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην προσπάθεια της να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
«Το εκπληκτικό είναι ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να δανειστεί ή να αγοράσει συμβατικά πυρομαχικά πυροβολικού από τη Σεούλ προκειμένου να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία» υποστηρίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως «τα ράφια στα οπλοστάσια των ΗΠΑ είναι άδεια».

Πιο δύσκολα η Ευρώπη

Σε πιο δύσκολη κατάσταση είναι τα ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ, τα οποία βλέπουν τα αποθέματα τους σε οβίδες να έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαντληθεί και ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός να είναι πέραν κάθε συντήρησης.
Όπως αναφέρεται, στη Γερμανία και σε πολλά ακόμα ευρωπαϊκά κράτη – με εξαίρεση την Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής και τη βόρεια Ευρώπη – δεν υπάρχει πολιτική βούληση να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα είτε για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων τους είτε για την παροχή πυρομαχικών στο Κίεβο, ενώ ακόμα και στη Μ. Βρετανία καταγράφεται μια σχετική απροθυμία να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες.

Επενδύσεις

«Υπό αυτά τα δεδομένα, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει επειγόντως να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην στρατιωτική βιομηχανία» τονίζει το δημοσίευμα, καθώς όπως αναφέρει από αυτές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά και η ικανότητα της Συμμαχίας να αντισταθεί μελλοντικά στην Κίνα.
Άλλωστε κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία μπορεί να μη δεσμεύτηκε για την ένταξη της Ουκρανίας, αλλά υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει στρατιωτικά την Ουκρανία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να βγει νικήτρια από τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει ήδη καταστήσει σαφές πως οποιοδήποτε όπλο αποστέλλει η Δύση στην Ουκρανία είναι νόμιμος στόχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης