Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στέλνουμε τους SCALP στην Ουκρανία με όρο μην πλήξουν ρωσικό έδαφος

Γαλλία: Στέλνουμε τους SCALP στην Ουκρανία με όρο μην πλήξουν ρωσικό έδαφος
Οι πύραυλοι θα πλήξουν σημεία που βρίσκονται πίσω από τη ρωσική γραμμή άμυνας λέει το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας
Σχετικά Άρθρα
Οι γαλλικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς SCALP στέλνονται στην Ουκρανία με τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση στο έδαφος της Ρωσίας υποστηρίζει το υπουργείο Eνόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.
Σε δηλώσεις του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Sebastian Lecornu υποστήριξε ότι η αποστολή των γαλλικών πυραύλων συνοδεύεται από εγγυήσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά του ρωσικού εδάφους.
«Προφανώς και αυτό είναι μέρος της συμφωνίας με την Ουκρανία» είπε ο Lecornu, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Κίεβο οι πύραυλοι SCALP.
«Μιλάμε για πυραύλους – βεληνεκούς 250 χιλιομέτρων – που θα επιτρέψουν να πληγούν ακριβώς εκείνα τα σημεία που βρίσκονται πίσω από τη ρωσική αμυντική γραμμή, σημεία ιδιαίτερου στρατηγικού στρατιωτικού ενδιαφέροντος που θα καταστήσει εφικτό να αποδιοργανωθεί η ρωσική άμυνα στο πλαίσιο μιας αντεπίθεσης» είπε ο Lecornu.
Η Ρωσία σχολιάζοντας την απόφαση της Γαλλίας να στείλει πυραύλους SCALP στην Ουκρανία υποστήριξε πως πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαλλία προτίθεται να στείλει 50 πυραύλους SCALP που θα μπορούν να προσαρμοστούν στα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης