Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μία ισχυρή εβδομάδα - Απογοήτευσαν οι τηλεπικοινωνίες

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μία ισχυρή εβδομάδα - Απογοήτευσαν οι τηλεπικοινωνίες
H μετοχή της Ericsson υποχώρησε πάνω από 5%
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σταθεροποιητικά διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά από μια ισχυρή εβδομάδα, ενώ τα αποτελέσματα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών απογοήτευσαν.
Η νέα ευρωπαϊκή περίοδος τριμηνιαίων κερδών ξεκινάει κανονικά την επόμενη εβδομάδα, αλλά η μετοχή της Ericsson υποχώρησε πάνω από 5% αφού η σουηδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε πτώση 62% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη β' τριμήνου, επικαλούμενη "δύσκολες συνθήκες αγοράς", ακόμη και με την αυξανόμενη ζήτηση για 5G.
Η μετοχή της Nokia υποχώρησε επίσης πάνω από 5%, αφού ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις του, αφού προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις του το 2023 θα είναι χαμηλότερες από την προηγούμενη εκτίμησή του.
Η Nokia έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει την πλήρη έκθεση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου στις 20 Ιουλίου.
Η μετοχή της Burberry υποχώρησε αφού ο βρετανικός οίκος μόδας πολυτελείας διατήρησε τις ετήσιες προβλέψεις του, παρά την αναζωπύρωση της ζήτησης από την Κίνα που ανέβασε τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.
Μια σειρά από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς θα ανακοινώσουν τα τριμηνιαία κέρδη τους.

Γερμανία: Πτώση 2,9% στις τιμές παραγωγού τον Ιούνιο 2023 - Η μεγαλύτερη από το 2020

Το αδύναμο περιβάλλον ζήτησης έχει επιβαρύνει τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, πυροδοτώντας φόβους για μια βαθύτερη οικονομική ύφεση που τροφοδοτείται από την ΕΚΤ.
Τα γερμανικά στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής παρείχαν λίγη παρηγοριά, σχολιάζει το fxempire.com.
Τον Ιούνιο, ο γερμανικός δείκτης τιμών χονδρικής μειώθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση έναντι της προβλεπόμενης μείωσης κατά 1,2%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2020.
Οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 2,6% τον Μάιο.

Η καλύτερη εβδομάδα του 2023 για τις αγορές της Ασίας - Χαμηλά 15 μηνών για το δολάριο

Άνοδο για 5η διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομάδα τους για το 20223, καθώς η υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυση τις προσδοκίες για το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.
Το δολάριο υποχώρησε σε νέο χαμηλό 15 μηνών έναντι των κυριότερων ομολόγων του και οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου παρέμειναν κοντά σε χαμηλά πολλών εβδομάδων μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ο χρυσός οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς το δολάριο παραπαίει, ενώ το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,86% την Παρασκευή και βρέθηκε σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου 5,6%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων οκτώ μηνών.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας και ο δείκτης αναφοράς της Ταϊβάν σημείωσαν άνοδο περίπου 1,2%, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας κέρδισαν 0,85%.
Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,25% και τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκαν κατά 0,17%.
Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,19% σε μια συνεδρίαση "τρενάκι του τρόμου", καθώς ο δείκτης πασχίζει να βρει τα πατήματά του μετά την υποχώρησή του από τα υψηλά 33 ετών που έφτασε στις αρχές του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης