Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η καλύτερη εβδομάδα του 2023 για τις αγορές της Ασίας - Χαμηλά 15 μηνών για το δολάριο

Η καλύτερη εβδομάδα του 2023 για τις αγορές της Ασίας - Χαμηλά 15 μηνών για το δολάριο
Οι επόμενες κινήσεις της Fed καθορίζουν το κλίμα στις αγορές
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο για 5η διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομάδα τους για το 20223, καθώς η υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυση τις προσδοκίες για το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.
Το δολάριο υποχώρησε σε νέο χαμηλό 15 μηνών έναντι των κυριότερων ομολόγων του και οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου παρέμειναν κοντά σε χαμηλά πολλών εβδομάδων μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ο χρυσός οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς το δολάριο παραπαίει, ενώ το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών.

Οι επόμενες κινήσεις της Fed

Σύμφωνα με το Reuters, ενώ οι traders εξακολουθούν να θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αύξηση του επιτοκίου της Fed 25 μονάδες βάσης στις 26 Ιουλίου, έχουν μειώσει τις πιθανότητες μιας άλλης αύξησης φέτος σε μόλις 1 προς 5.
Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν τη μικρότερη αύξηση στις τιμές εργοστασιακών παραγγελιών των ΗΠΑ εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, ενισχύοντας τις ηπιότερες προοπτικές για τον πληθωρισμό μετά από την έκθεση την προηγούμενη ημέρα που έδειξε τον πιο αργό ρυθμό αύξησης των τιμών καταναλωτή εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.
"Αυτό που σημαίνει είναι ότι έχουμε τη Fed να διασχίζει λίγο πολύ τη γραμμή του τερματισμού στο τέλος του πιο επιθετικού κύκλου σύσφιξης των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, οπότε δικαιολογεί την ταχεία ανατιμολόγηση που έχουμε δει σε πολλές από αυτές τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων", δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG στο Σίδνεϊ.
"Η αγορά μετοχών απογειώθηκε απολύτως και το δολάριο δέχεται έντονες πιέσεις".
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,86% την Παρασκευή και βρέθηκε σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου 5,6%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων οκτώ μηνών.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας και ο δείκτης αναφοράς της Ταϊβάν σημείωσαν άνοδο περίπου 1,2%, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας κέρδισαν 0,85%.
Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,25% και τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκαν κατά 0,17%.
Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,19% σε μια συνεδρίαση "τρενάκι του τρόμου", καθώς ο δείκτης πασχίζει να βρει τα πατήματά του μετά την υποχώρησή του από τα υψηλά 33 ετών που έφτασε στις αρχές του μήνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης