Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία δεν θα διαρκέσουν για χρόνια, δεν συμφέρει τη Ρωσία - Ο Putin δεν θα επιτεθεί με πυρηνικά

Biden: Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία δεν θα διαρκέσουν για χρόνια, δεν συμφέρει τη Ρωσία - Ο Putin δεν θα επιτεθεί με πυρηνικά
Ο Biden επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν πυρηνικά
Σχετικά Άρθρα
«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, για διάφορους λόγους, δεν θα διαρκέσουν για χρόνια» δήλωσε χαρακτηρισικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden από το Ελσίνκι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του Sauli Niinistö, όπως μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
"Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για χρόνια για δύο λόγους.
Πρώτον, δεν νομίζω ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να διεξάγει πόλεμο για πάντα όσον αφορά τους πόρους και τις δυνατότητές της.
Δεύτερον, νομίζω ότι θα  συντρέξουν λόγοι τελικά για τους οποίους ο πρόεδρος Putin θα αποφασίσει ότι η συνέχιση αυτού του πολέμου δεν είναι  υπέρ των συμφερόντων της Ρωσίας - οικονομικά, πολιτικά κλπ, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω ακριβώς πώς θα συμβεί αυτό», είπε ο Biden.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να σημειώσει «σημαντική πρόοδο» κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, η οποία θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει τα μέρη «σε μια διαπραγματευτική διευθέτηση της σύγκρουσης».
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Biden επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική να χρησιμοποιήσει ο Putin πυρηνικά. 
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας έγινε ο τελικός σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού ηγέτη.
Ο Biden παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης