Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καμία αμφιβολία, η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του πολέμου

ΗΠΑ: Καμία αμφιβολία, η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του πολέμου
Θα συνδράμουμε την Ουκρανία να καθαρίσει τις περιοχές όπου θα χρησιμοποιηθούν πυρομαχικά διασποράς είπε ο Αμερικάνος υπ. Άμυνας
Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, ο οποίος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνδράμουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να «καθαρίσουν» τις περιοχές όπου θα χρησιμοποιηθούν τα πυρομαχικά διασποράς.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Ακούσαμε πως σχεδόν όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ μιλούσαν για αυτό» είπε μιλώντας στο CNN ο Austin, ο οποίος υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση οι Ουκρανοί πρέπει να κάνουν «τη δουλειά» και να ευθυγραμμίσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
«Το κάνουμε αυτό τώρα ενώ βρίσκονται σε πόλεμο.
Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων» επισήμανε ο Austin, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πυρομαχικών διασποράς που προτίθενται να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Θα τα καθαρίσουμε μαζί

«Οι Ουκρανοί θα κρατούν αρχεία για τις περιοχές όπου θα χρησιμοποιούν τα πυρομαχικά διασποράς και θα δίνουν προτεραιότητα στην εκκαθάριση των ναρκοπεδίων.
Και θα τους βοηθήσουμε σε αυτό» επισήμανε ο Austin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης