Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Στροφή στην Ινδία - Συζητήσεις για εργοστάσιο με δυναμικότητα 500 χιλ. οχημάτων

Tesla: Στροφή στην Ινδία - Συζητήσεις για εργοστάσιο με δυναμικότητα 500 χιλ. οχημάτων
Οι συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση δείχνουν μια αλλαγή στρατηγικής για την Tesla
Σχετικά Άρθρα
Σε συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση για μια επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία εργοστασίου αυτοκινήτων στη χώρα, βρίσκεται η Tesla, με ετήσια δυναμικότητα έως και 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφεραν οι Times of India την Πέμπτη.
Οι τιμές των οχημάτων θα ξεκινούν από 2 εκατομμύρια ρουπίες (24.400,66 δολάρια), πρόσθεσε το δημοσίευμα.
Η εταιρεία υπό την ηγεσία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, εξετάζει επίσης τη χρήση της Ινδίας ως εξαγωγική βάση, καθώς σχεδιάζει να στέλνει αυτοκίνητα σε χώρες της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Αλλαγή στρατηγικής

Οι συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση δείχνουν μια αλλαγή στρατηγικής για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Πέρυσι, οι συνομιλίες σταμάτησαν μετά την άρνηση της ινδικής κυβέρνησης να συμφωνήσει σε ένα αίτημα της Tesla που ζητούσε χαμηλότερους φόρους εισαγωγής στα αυτοκίνητα, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 100%.
Η Ινδία επιθυμούσε διακαώς η Tesla να κατασκευάσει οχήματα σε τοπικό επίπεδο, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι ήθελε να εξάγει πρώτα τα αυτοκίνητά της, ώστε να μπορέσει να δοκιμάσει τη δύναμη της ζήτησης.
Σε νέες προσπάθειες να εισέλθει στην εγχώρια αγορά με αλλαγή στάσης, η Tesla πραγματοποίησε συζητήσεις τον Μάιο με αξιωματούχους σχετικά με τα κίνητρα που προσφέρει η κυβέρνηση για την κατασκευή αυτοκινήτων και μπαταριών, ανέφερε το Reuters.
Σε συνάντηση με τον Musk τον περασμένο μήνα, ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi πίεσε την αυτοκινητοβιομηχανία να πραγματοποιήσει μια "σημαντική επένδυση" στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης