Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Biden: Στο ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών είναι δύσκολη – Θα δοθούν ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Παραδοχή Biden: Στο ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών είναι δύσκολη – Θα δοθούν ATACMS μεγάλου βεληνεκούς
Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη βλημάτων – Θα δοθούν πύραυλοι ATACMS
Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι η Ουκρανική αντεπίθεση αντιμετωπίζει δυσκολίες ανέφερε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden από το Βίλνιους της Λιθουανίας όπου διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Αμερικανός ηγέτης ρωτήθηκε εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky του παρείχε νέα στοιχεία για την πορεία της αντεπίθεσης.
«Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι, αλλά γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα δύσκολο έργο», ανέφερε Biden.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί λογικό να συζητήσει τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με αυτό το θέμα... ωστόσο αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσκολίες.

Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη βλημάτων – Θα δοθούν πύραυλοι ATACMS

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει έλλειψη βλημάτων πυροβολικού, η διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζεται για το θέμα της αναπλήρωσης των αποθεμάτων τους, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden.
H Ουκρανία «χρειάζεται πάνω από όλα βλήματα πυροβολικού, δεν υπάρχουν αρκετά».
«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε ο Αμερικανός ηγέτης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποστολή επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων ATACMS, τόνισε ότι η Ουκρανία έχει ήδη ένα ανάλογο αυτού του οπλικού συστήματος σε υπηρεσία.
Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ έδωσαν πυρομαχικά διασποράς για να αναπληρώσουν την έλλειψη συμβατικών βλημάτων πυροβολικού που εξαντλούνται πολύ γρήγορα από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ένα τέτοιο βήμα λόγω της έλλειψης πυρομαχικών….
Ο Biden τόνισε επίσης ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τη μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Οι ATACMS νέο όπλο για τους Ουκρανούς

Ο στρατηγός Randy George, που προτάθηκε για τη θέση του αρχηγού του επιτελείου του αμερικανικού στρατού (χερσαίες δυνάμεις), πιστεύει ότι η προμήθεια τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ATACMS θα είναι χρήσιμο εργαλείο για την Ουκρανία…
Οι ATACMS είναι προφανώς εξαιρετικοί πύραυλοι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό οπλικό σύστημα με μεγαλύτερη εμβέλεια.
Πρώτα από όλα, θα τους δώσουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στόχους που βρίσκονται πιο μακριά….
Οι πύραυλοι ATACMS έχουν βεληνεκές περίπου 190 μίλια (λίγο πάνω από 300 χλμ), 40 μίλια (64 χλμ) περισσότερα από τους πυραύλους που δίνουν Βρετανία και Γαλλία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης