Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μεγάλο ρίσκο για την Ευρώπη οι εγγυήσεις ασφαλείας που δίνει η G7 στην Ουκρανία

Ρωσία: Μεγάλο ρίσκο για την Ευρώπη οι εγγυήσεις ασφαλείας που δίνει η G7 στην Ουκρανία
H Μόσχα αντιδράει στις εγγυήσεις ασφαλείας που παρέχουν οι G7 στην Ουκρανία μιλώντας για «επικύνδυνο λάθος»
Η Ρωσία προειδοποιεί σε αυστηρούς τόνους τη Δύση να μην παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, θεωρώντας το ως επικίνδυνο λάθος που θα επηρεάσει τη Μόσχα και θα εκθέσει την Ευρώπη σε μεγαλύτερους κινδύνους για τα επόμενα χρόνια.
Οι χώρες της G7 ανακοίνωσαν την Τετάρτη ένα διεθνές πλαίσιο που ανοίγει το δρόμο για μακροπρόθεσμες διαβεβαιώσεις ασφαλείας για την Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της κατά της Ρωσίας και να αποτρέψει τη Μόσχα από μελλοντικές κινήσεις επιθετικότητας.
Εδικότερα σε κοινή δήλωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιταλία και η Βρετανία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν προβλέψεις για σύγχρονο προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, εκπαίδευση, ανταλλαγή πληροφοριών και κυβερνοάμυνα.
Σε αντάλλαγμα, η Ουκρανία θα υποσχεθεί βελτιωμένα μέτρα διακυβέρνησης, μεταξύ άλλων μέσω δικαστικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων και ενισχυμένης διαφάνειας.
«Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση είναι πολύ λανθασμένη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας στις διαβεβαιώσεις ασφαλείας.
«Παρέχοντας κάθε είδους εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, αυτές οι χώρες αγνοούν τη διεθνή αρχή για το αδιαίρετο της ασφάλειας. Παρέχοντας εγγυήσεις στην Ουκρανία, θίγουν την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ανεχθεί τίποτα που να απειλεί την ασφάλειά της και ελπίζει ότι η Δύση θα αναγνωρίσει τους κινδύνους που συνδέονται με την σχετική απόφαση.
Μια τέτοια κίνηση είναι «γεμάτη με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα και ακόμη και βραχυπρόθεσμα», είπε ο Πεσκόφ.
«Λαμβάνοντας μια τέτοια απόφαση, αυτές οι χώρες θα κάνουν την Ευρώπη πολύ πιο επικίνδυνη για πολλά χρόνια ακόμη. Και φυσικά, θα μας κάνουν το κακό, κάτι που θα λάβουμε υπόψη μας και θα έχουμε υπόψη μας στο μέλλον» συμπλήρωσε.
Γίνεται έτσι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη, παρέχοντας βόηθεια στην Ουκρανία βαδίζει σε επικίνδυνη ατραπό την στιγμή που η Μόσχα κρατάει στο τραπέζει ακόμα και απειλές περί ... Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης