Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παράδοση των θανατηφόρων UAV της Ρωσίας Orlan-10, Orlan-30 έχει αυξηθεί κατά 53 φορές - «Δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο»

Η παράδοση των θανατηφόρων UAV της Ρωσίας Orlan-10, Orlan-30 έχει αυξηθεί κατά 53 φορές - «Δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο»
Το ρωσικό πυροβολικό μπορεί να ανταποκριθεί σε μόλις τρία λεπτά μετά την αναγνώριση ενός στόχου όταν ένα drone αιωρείται πάνω από μια εχθρική θέση
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η παράδοση των αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Orlan αυξήθηκε πάνω από 53 φορές από τότε που ξεκίνησε η ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
«Οι παραδόσεις UAV Orlan-10 και Orlan-30 έχουν αυξηθεί κατά 53 φορές. Δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti .
Περαιτέρω, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ο αριθμός των αναβαθμισμένων όπλων που παραδόθηκαν βάσει της κυβερνητικής εντολής άμυνας αυξήθηκε κατά περισσότερο από πέντε φορές το 2023 σε σύγκριση με τις αρχές του 2022 και κατά 1,8 φορές από τον Μάρτιο του 2022. 
«Η Kamaz αύξησε τις παραδόσεις οχημάτων πολλαπλών χρήσεων κατά 17,6 φορές. Η Uralvagonzavod αύξησε τις προμήθειες και την γενική επισκευή των αρμάτων μάχης T-72 και T-90 κατά 3,6 φορές. Το εργοστάσιο μηχανουργικής κατασκευής Kurgan αύξησε τις παραδόσεις και την γενική επισκευή BMP-3 κατά 2,1 φορές», δήλωσε ο Shoigu.
Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας ήλεγξε την εφαρμογή κρατικής εντολής άμυνας σε επιχειρήσεις στη Δημοκρατία του Ταταρστάν. Τόνισε ότι η εγχώρια παραγωγή και παράδοση όπλων της Ρωσίας ήταν σε καλό δρόμο σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Γίνονται πολλά. Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε το 2022. Μέσα σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ' ότι προβλέπονταν οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας κατάφεραν να ενισχύσουν την παραγωγή όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού με ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για την εκπλήρωση μάχιμων καθηκόντων και, το πιο σημαντικό, να εξασφαλίσουν την έγκαιρη παράδοσή τους στα στρατεύματα », δήλωσε ο Soigu στις 11 Ιουλίου.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας σημείωσε επίσης ότι το 2023 η Ρωσία αύξησε την ποσότητα πυρομαχικών που παρήγαγε η εγχώρια βιομηχανία πάνω από δέκα φορές σε σύγκριση με τις αρχές του περασμένου έτους.
Καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος αποκαλύπτει την αναγκαιότητα του πολέμου με drone και τη χρησιμότητα των drones αναγνώρισης και μάχης, η αύξηση της παραγωγής drones κλάσης Orlan είναι χαρακτηριστική.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει σε προηγούμενες περιπτώσεις ότι χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά drones για συντεταγμένες ουκρανικού εξοπλισμού.

Drones Orlan στην Ουκρανία

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) της σειράς Orlan έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν κρίσιμο μέρος των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Τα εν λόγω drones εντοπίζουν ουκρανικά στρατεύματα και οχήματα από μεσαία υψόμετρα για γρήγορες επιθέσεις πυροβολικού, πυραύλων και περιπλανώμενων πυρομαχικών.
Εκτός από τον εντοπισμό εχθρικού εξοπλισμού, τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται να χρησιμοποιούν επίσης τη σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Orlan στην Ουκρανία για να καταστείλουν και να καταστρέψουν αποτελεσματικά τις αντίπαλες δραστηριότητες αεράμυνας (SEAD/DEAD) και τον εντοπισμό πυροβολικού.
Το ρωσικό πυροβολικό μπορεί να ανταποκριθεί σε μόλις τρία λεπτά μετά την αναγνώριση ενός στόχου όταν ένα drone αιωρείται πάνω από μια εχθρική θέση, δίνοντάς τους λίγο χρόνο για να φύγουν από τη ζώνη της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης