Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός Υπουργός Άμυνας προς Zelensky: «Δεν είμαστε η Amazon» για να μας δίνεις λίστα για όπλα

Βρετανός Υπουργός Άμυνας προς Zelensky: «Δεν είμαστε η Amazon» για να μας δίνεις λίστα για όπλα
Σκωπτική απάντηση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας στο αίτημα Zelensky για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια
Με το γνωστό καυστικό βρετανικό χιούμορ απάντησε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Ben Wallace στο άτιημα Zelensky για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια λέγοντας στον Ουκρανό Πρόεδρο πως «δεν είμαστε η Amazon για να μας δίνεις λίστα με τα επιθυμητά όπλα».
Σχολιάζοντας αναλυτικότερα το αίτημα Zelensky πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο να ευχαριστήσει τη Δύση για τη βοήθειά της μετά τις καταγγελίες του Zelensky την Τρίτη ότι η χώρα του δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή σύνολο όρων για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.»
Από την άλλη έσπευσε να δηλώσει ότι «Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι άνθρωποι θέλουν να δουν λίγη ευγνωμοσύνη» σε ενημέρωση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Ουκρανού προέδρου.
«Θα ήταν "παράλογο" να πούμε στο Κίεβο ότι θα ήταν ευπρόσδεκτο στη συμμαχία, αλλά δεν θα δοθεί ημερομηνία ή ακριβείς όροι.» συμπλήρωσε.
«Μερικές φορές ζητάτε από τις χώρες να εγκαταλείψουν τα δικά τους αποθέματα [όπλων]», είπε ο Wallace. «Μερικές φορές πρέπει να πείσεις τους νομοθέτες στο Αμερικανικό Καπιτώλιο» σχολίασε σε εξίσου σκωπτικό ύφος.
Στο ίδιο κλίμα o Βρετανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε την κατανόηση του για το γεγονός ότι ο Zelensky «μιλούσε στο δικό του κοινό και ότι, παρά το παράπονό του την Τρίτη, η τελική συμφωνία κορυφής ήταν καλή για την Ουκρανία.
Υπήρξε μια αποδοχή ότι «η Ουκρανία ανήκει στο ΝΑΤΟ» και αυτό ισοδυναμούσε με μια προσδωκόμενη πρόσκληση για ένταξη μόλις ο πόλεμος λήξει.» συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι Βρετανία και ΗΠΑ και οι άλλοι σύμμαχοι επρόκειτο να προχωρήσουν προς νέες διαβεβαιώσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία την Τετάρτη 12/7.
Μια δήλωση της G7 θα ξεκαθάριζε «πώς οι σύμμαχοι θα στηρίξουν την Ουκρανία τα επόμενα χρόνια για να τερματίσει τον πόλεμο και να αποτρέψει και να απαντήσει σε οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση», ανέφερε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης