Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προειδοποίηση από Kiyosaki: Το δολάριο «θα πεθάνει» - Οι BRICS εξετάζουν εναλλακτική λύση βασισμένη στο χρυσό

Νέα προειδοποίηση από Kiyosaki: Το δολάριο «θα πεθάνει» - Οι BRICS εξετάζουν εναλλακτική λύση βασισμένη στο χρυσό
Ο Robert Kiyosaki δήλωσε ότι το δολάριο φτάνει στο τέλος του, καθώς οι προσπάθειες αποδολαριοποίησης αυξάνονται μεταξύ των χωρών BRICS
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα μία προειδοποίηση κατά του δολαρίου απηύθυνε ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad», Robert Kiyosaki, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες BRICS πιέζουν για μια εναλλακτική λύση στο δολάριο στο εμπόριο και τις επενδύσεις.
«Οι χώρες των BRICS ανακοινώνουν ότι ένα crypto που στηρίζεται από τον χρυσό. Το αμερικανικό δολάριο θα πεθάνει. Τρισεκατομμύρια δολάρια επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Πληθωρισμός προς την οροφή. Αγοράστε χρυσό, ασήμι. Bitcoin στα 120.000 δολ. το επόμενο έτος» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter, ο γκουρού του personal-finance.
Τα σχόλια του Kiyosaki ακολουθούν μια πρόσφατη ανακοίνωση από τη ρωσική πρεσβεία στην Κένυα ότι η ομάδα χωρών BRICS -η οποία περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική- σχεδιάζει να εισαγάγει ένα κοινό εμπορικό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από χρυσό.
Το σχέδιο υπογραμμίζει την προσπάθεια για «απο-δολαριοποίηση» μεταξύ πολλών παγκόσμιων εθνών εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ικανότητα της Ουάσινγκτον να εργαλειοποιήσει το δολάριο μέσω οικονομικών κυρώσεων.
Σύμφωνα με το Business Insider, η Κίνα πρωτοστατεί στην εκστρατεία κατά του δολαρίου, προωθώντας τη χρήση του δικού της νομίσματος στο εμπόριο, και οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες χρησιμοποιούν τώρα μια ποσότητα ρεκόρ γουάν μέσω ανταλλαγής νομισμάτων.
Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία και το Ιράν αποκάλυψαν ότι εργάζονται πάνω σε ένα κρυπτονόμισμα που στηρίζεται από χρυσό για να αναμετρηθούν με το δολάριο, αλλά δήλωσαν ότι τα σχέδια μπορούν να προχωρήσουν μόνο όταν η Μόσχα ρυθμίσει τη χρήση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Πιο πρόσφατα, η Ινδία προώθησε τη χρήση της ρουπίας για το εμπόριο.
Αλλά ακόμη και καθώς οι προσπάθειες αυτές αποκτούν δυναμική, το δολάριο παραμένει το κορυφαίο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων νομισμάτων μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista.
Ενώ ο Kiyosaki έχει αρνητική άποψη για το δολάριο, ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman έχει προτείνει ότι οι ανησυχίες για επικείμενη αποδολάριοποίηση είναι αβάσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης