Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καμία έκπληξη από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ – Επιβεβαίωσε επαφές με CIA

Ρωσία: Καμία έκπληξη από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ – Επιβεβαίωσε επαφές με CIA
Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για συνομιλίες με την Ουκρανία o επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού
Την θέση πως οι αποφάσεις και τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ δεν έχουν προκαλέσει καμία έκπληξη στη Μόσχα διατύπωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) Sergei Naryshkin, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είχε επαφές με τον διευθυντή της CIA, William Burns.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Naryshkin επισήμανε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Burns στα τέλη Ιουνίου, κατά την οποία – σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times και Wall Street Journal – ο διευθυντής της CIA διαβεβαίωσε τον Ρώσο συνομιλητή του πως οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ανάμειξη στην εξέγερση της Wagner.
Όπως είπε ο Naryshkin, η συνομιλία τους επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, τονίζοντας ότι «σκέφτηκαν και συζήτησαν τι να κάνουν για την Ουκρανία».
Ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Burns.

Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για συνομιλίες

Επιπλέον, ο Naryshkin υποστήριξε ότι οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμα για συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
«Το γεγονός ότι οι συνομιλίες θα γίνουν δυνατές αργά ή γρήγορα είναι φυσικό γιατί κάθε σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης, τελειώνει με διαπραγματεύσεις, αλλά οι συνθήκες για αυτές δεν έχουν ακόμα ωριμάσει» τόνισε ο Naryshkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης