Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασάφειες ΝΑΤΟ για τα F-16 στην Ουκρανία – Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα παράδοσης

Ασάφειες ΝΑΤΟ για τα F-16 στην Ουκρανία – Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα παράδοσης
Μπορεί και πριν το καλοκαίρι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είπε ο Jens Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
Την πολιτική της ασάφειας επέλεξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg σχετικά με την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία αλλά και την έναρξη της εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων.
Ο Stoltenberg παραδέχθηκε πως δεν έχει ακόμα αρχίσει η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16 ενώ επισήμανε πως δεν υπάρχει και κανένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με την παράδοση των μαχητικών αυτών αεροσκαφών στην Ουκρανία.
«Είμαι ικανοποιημένος που περίπου 10 κράτη του ΝΑΤΟ με επικεφαλής την Ολλανδία και τη Δανία ανακοίνωσαν τον σχηματισμό ενός συνασπισμού για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.
Δεν έχει αρχίσει ακόμα η εκπαίδευση τους.
Μπορεί να αρχίσει και πριν από το τέλος του καλοκαιριού» είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος σημείωσε πως αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για την παροχή των F-16 στο μέλλον.
«Οι προετοιμασίες θα αρχίσουν το συντομότερο δυνατό και σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν και οι αποφάσεις για τη μεταφορά των αεροσκαφών» τόνισε ο Stoltenberg, χωρίς προφανώς να παρουσιάσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες παράδοσης των F-16 στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης