Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναδίπλωση Zelensky μετά το φιάσκο του ΝΑΤΟ: Κατανοητή η μη ένταξη, ιδανική μια πρόσκληση

Αναδίπλωση Zelensky μετά το φιάσκο του ΝΑΤΟ: Κατανοητή η μη ένταξη, ιδανική μια πρόσκληση
Το πιο επείγον μέλημα μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Ύστερα από την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να μην απευθύνουν πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία αλλά και να μην ορίσουν κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την προοπτική ένταξης της στη Συμμαχία, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky εγκατέλειψε την επιθετική ρητορική των προηγουμένων 24ωρων και ανέφερε πως είναι κατανοητό το γιατί η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Είναι κατανοητό ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ, όταν βρίσκεται σε πόλεμο.
Αλλά θα ήταν ιδανικό, εάν υπήρχε μια πρόσκληση προς το Κίεβο για να ενταχθεί στη Συμμαχία» υπογράμμισε ο Zelensky κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg

Κοινότυπες δηλώσεις και περισσότερα όπλα

Από την πλευρά του ο Stoltenberg επανέλαβε όλες τις κοινότυπες, αλλά επί της ουσίας κενού περιεχομένου και σημασίας, δηλώσεις όπως ότι η Ουκρανία είναι πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, θα υπάρχουν αξιόπιστες ρυθμίσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας που θα βοηθήσουν στο να αποτραπεί οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση από τη Ρωσία» είπε ο Stoltenberg, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο του ΝΑΤΟ για να φέρει πιο κοντά του την Ουκρανία, όπως είναι για παράδειγμα το νέο Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ουκρανίας.
Πάντως, ο Stoltenberg επισήμανε πως αυτή τη στιγμή «το πιο επείγον μέλημα μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα» υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Θέλουμε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ο Ουκρανός πρόεδρος έσπευσε να σημειώσει πως αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.
Επιπλέον, ο Zelensky ευχαρίστησε τον Αμερικάνο πρόεδρο, Joe Biden για την απόφαση του να προμηθεύσει με πυρομαχικά διασποράς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τραγωδία για το Κίεβο μια νίκη της Ρωσίας

Όπως είπε ο Stoltenberg, πιθανή νίκη της Ρωσίας στο πεδίο των μαχών θα ήταν τραγωδία για την Ουκρανία.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να κερδίσει τον πόλεμο ο Putin.
Θα είναι τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά θα μας κάνει πιο ευάλωτους» είπε ο Stoltenberg απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία θα φέρει το ΝΑΤΟ πιο κοντά σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Πρώτη συνεδρίαση Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ουκρανίας

Μάλιστα ο Stoltenberg άνοιξε και την πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ουκρανίας.
Ο Stoltenberg έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή, αναφέροντας πως για πρώτη φορά η Ουκρανία και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ κάθονται δίπλα δίπλα για να συζητήσουν ένα κοινό όραμα για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια.
Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο Stoltenberg δεσμεύτηκε στον Ουκρανό πρόεδρο πως το ΝΑΤΟ θα επεκτείνει τη στρατιωτική του στήριξη στο Κίεβο προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία να απελευθερώσει τα εδάφη της και να αποτρέψει μελλοντικές επιθετικές ενέργειες από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης