Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 250 εκατ. για υπερχρεώσεις στην Bank of America

Πρόστιμο 250 εκατ. για υπερχρεώσεις στην Bank of America
Η τράπεζα διπλοχρέωνε τα τέλη υπερανάληψης και άνοιξε λογαριασμούς για πελάτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Πρόστιμο 250 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Bank of America, αφού οι ρυθμιστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα διπλοχρέωνε τα τέλη υπερανάληψης και άνοιξε λογαριασμούς για πελάτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Οι ζημιωθέντες καταναλωτές θα λάβουν 100 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 150 εκατομμύρια δολάρια.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας χρέωσε τους καταναλωτές με τέλος 35 δολαρίων όταν ενέκριναν μια συναλλαγή από τους λογαριασμούς τους που δεν είχαν επαρκή κεφάλαια.
Η CFPB δήλωσε ότι η Bank of America διπλοχρέωνε τους καταναλωτές κάθε φορά που αυτές οι συναλλαγές επιχειρούνταν εκ νέου από τους εμπόρους.
Για πολλά χρόνια, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2018, έβγαλε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τέτοιες χρεώσεις.
Η OCC κατηγόρησε επίσης την Bank of America για την ίδια πρακτική διπλής χρέωσης.
"Οι καταναλωτές δεν μπορούσαν εύλογα να κατανοήσουν ότι θα μπορούσαν να τους επιβάλλονται κάθε φορά νέα τέλη ύψους 35 δολαρίων", ανέφερε η CFPB στην εντολή της.
Ακόμη και όταν οι καταναλωτές κατανοούσαν ότι χρεώνονταν για κάθε νέα συναλλαγή, "δεν μπορούσαν εύλογα να τις αποφύγουν ή να προστατεύσουν με άλλο τρόπο τα συμφέροντά τους", πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης