Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτόξευση – προειδοποίηση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα προς Ν. Κορέα και Ιαπωνία

Εκτόξευση – προειδοποίηση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα προς Ν. Κορέα και Ιαπωνία
Ο πύραυλος αφού «πέταξε» για 74 λεπτά σε ύψος έως και 6.000 μέτρων, έπεσε στην θάλασσα εκτός της ιαπωνικής ΑΟΖ
Σε μια ακόμα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου - τη 12η εντός του 2023 - προχώρησε τα ξημερώματα η Β. Κορέα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα σαφές μήνυμα προειδοποίησης στους ηγέτες της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας που αναμένεται να συναντηθούν εντός της ημέρας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ με κύριο αντικείμενο τις «προκλήσεις» από τη βορειοκορεατική πλευρά.

Επίδειξη δύναμης

Όπως έγινε γνωστό, ο βαλλιστικός πύραυλος αφού εκτέλεσε μια πτήση 74 λεπτών και έφτασε σε ύψος έως τα 6.000 μέτρα, κατέπεσε στην Θάλασσα της Ιαπωνίας εκτός της ιαπωνικής ΑΟΖ, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Τόσο ο νοτιοκορεατικός όσο και ο ιαπωνικός στρατός κάνουν λόγο για έναν πύραυλο μακρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκε από την περιοχή της Πιονγκ Γιάνγκ, με τα ιαπωνικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης οποιουδήποτε πυραύλου έχει εκτοξεύσει έως σήμερα η Β. Κορέα και τον νοτιοκορεατικό στρατό να υποστηρίζει πως ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 1.000 χιλιομέτρων.
Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 12η εκτόξευση πυραύλου από τις αρχές του 2023.

Συνάντηση στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Η εκτόξευση αυτή έγινε ενόψει της συνάντησης που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida και ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Yoon Suk Yeol, με το θέμα της Β. Κορέας να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών.
Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει τεταμένη με τη Β. Κορέα να υποστηρίζει πως είναι αμετάκλητο το καθεστώς της ως πυρηνική δύναμη, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας που την προειδοποιούν πως με αυτόν τον τρόπο είναι εκτεθειμένη σε αντίποινα πυρηνικών πληγμάτων.
Μόλις πριν δύο 24ωρα η Β. Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα καταρρίψει όσα αμερικανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο της χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης