Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση για τους Ουκρανούς η αντεπίθεση: 26.000 νεκροί - Κάηκαν 17 Leopard, 176 HIMARS, 27 Storm Shadow

Κόλαση για τους Ουκρανούς η αντεπίθεση: 26.000 νεκροί - Κάηκαν 17 Leopard, 176 HIMARS, 27 Storm Shadow
Καταρρίφθηκαν 21 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εξουδετερώθηκαν 1.244 άρματα μάχης
Σε πραγματική κόλαση έχει εξελιχθεί για τους Ουκρανούς η αντεπίθεση τους, καθώς πέρα από το ότι έχουν να επιδείξουν ελάχιστες επιτυχίες στο πεδίο των μαχών, μετρούν τεράστιες απώλειες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί από τις 4 Ιουνίου, όταν και άρχισαν την αντεπίθεση τους, μετρούν πάνω από 26.000 νεκρούς ενώ έχουν εξουδετερωθεί πάνω από 3.000 αντικείμενα στρατιωτικού εξοπλισμού.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 21 αεροπλάνα, 5 ελικόπτερα, 1.244 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 17 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard, πέντε άρματα μάχης AMX παραγωγής Γαλλίας και 12 αμερικανικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Επιπλέον, οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν 914 εξοπλισμό ειδικών οχημάτων, δύο συστήματα αεράμυνας, 25 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS), 403 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και όλμους ενώ η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 176 ρουκέτες HIMARS, 27 πυραύλους Storm Shadow και 483 drones των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τεράστια καταστροφή στο ουκρανικό πυροβολικό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Shoigu στην καταστροφή που επήλθε στο πυροβολικό των Ουκρανών.
«Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω, έχουν καταστραφεί 403 όπλα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων 43 πυροβολαρχιών αμερικανικής κατασκευής και 46 αυτοκινούμενων πυροβολικών από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.
Όπως είπε, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να χτυπούν τις εφεδρείες του εχθρού και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προμηθεύει η Δύση με τα όπλα υψηλής ακρίβειας, μειώνοντας έτσι το επιθετικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, παρακολουθούν στενά και αναλύουν τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και σημειώνουν «την υψηλή αποτελεσματικότητα των αμυντικών μας γραμμών και των ναρκοπεδίων μας, όπως επίσης το επαγγελματικό έργο της στρατιωτικής αεροπορίας και των δυνάμεων εδάφους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης