Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβίας λόγω στήριξης στη Ρωσία

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβίας λόγω στήριξης στη Ρωσία
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα κυρώσεις στον Aleksandar Vulin κατηγορώντας τον ότι στηρίζει τις «κακοήθεις πράξεις» της Ρωσίας»
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε ανώτατο Σέρβο αξιωματούχο ασφαλείας για «διαφθορά και για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειές του» που οδήγησαν σε υποστήριξη και βοήθεια στις «κακοήθεις δραστηριότητες» της Ρωσίας.
Το Υπουργείο ανέφερε σε δήλωση ότι ο Aleksandar Vulin, διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σερβίας, «χρησιμοποίησε τις δημόσιες θέσεις του για να υποστηρίξει τη Ρωσία, διευκολύνοντας τις κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας που υποβαθμίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και παρέχοντας στη Ρωσία μια πλατφόρμα για να ενισχύσει την επιρροή της στα Δυτικά Βαλκάνια».
Ο Vulin έγινε ο νέος αρχηγός κατασκοπείας της Σερβίας τον Δεκέμβριο, αφού πρώτα υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας.
Ως υπουργός Εσωτερικών, ο Vulin επισκέφθηκε τη Μόσχα τον Αύγουστο, αφού αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
Το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι ο Vulin διατηρούσε σχέση με τον χαρακτηρισμένο από τις ΗΠΑ Σέρβο έμπορο όπλων Slobodan Tesic για να διασφαλίσει ότι οι παράνομες αποστολές όπλων του Tesic «θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα πέρα από τα σύνορα της Σερβίας».
«Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα διστάσει να βάλει στο στόχαστρο παράγοντες που καταχρώνται τις θέσεις τους για προσωπικό όφελος υπονομεύοντας την αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε ο Brian Nelson, υφυπουργός Οικονομικών για την τρομοκρατία και τις οικονομικές πληροφορίες.
«Η σημερινή κίνηση καθιστά τον Aleksander Vulin υπόλογο για διαφθορά και αποσταθεροποιητικές του πράξεις που έχουν επίσης διευκολύνει τις κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης