Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρίκη η βύθιση του TItan: «Έσκασε σαν μπαλόνι» - Όλα έγιναν σε 71 δευτερόλεπτα

Φρίκη η βύθιση του TItan: «Έσκασε σαν μπαλόνι» - Όλα έγιναν σε 71 δευτερόλεπτα
Ισπανός εμπειρογνώμονας περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι πέντε επιβάτες του Titan πριν την έκρηξη του 
Σύμφωνα με Ισπανό εμπειρογνώμονα, οι επιβάτες του μοιραίου Titan που βυθίστηκε προσεγγίζοντας το ναυάγιο του Τιτανικού γνώριζαν την καταστροφή '71 δευτερόλεπτα πριν την θανατηφόρα έκρηξη.
Ο José Luis Martín υπολόγισε ότι το υποβρύχιο άρχισε να πέφτει ελεύθερα σε βάθος περίπου 5.600 ποδιών και ήταν «σαν να ήταν πέτρα και χωρίς κανένα έλεγχο» για περίπου 3.000 πόδια μέχρι που στα 8.600 πόδια περίπου «έσκασε σαν μπαλόνι» λόγω της ταχέως μεταβαλλόμενης πίεσης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Martín οι επιβάτες είχαν στοιβαχτεί ο ένας πάνω στον άλλο σε τρομακτικά απόλυτο σκοτάδι καθ' όλη τη διάρκεια της πτώσης, η οποία πρέπει να διήρκεσε μεταξύ 48 και 71 δευτερολέπτων.
Υπενθυμίζεται ότι το υποβρύχιο πρόλαβε να κατέλθει επιτυχώς όντας σε οριζόντιο επίπεδο μέχρι να φτάσει περίπου τα 1.700 μέτρα (5.500 πόδια).
«Σε εκείνο το σημείο, υπήρξε μια ηλεκτρική βλάβη. Έμεινε χωρίς κινητήρα και χωρίς πρόωση. Τότε ήταν που έχασε την επικοινωνία με το Polar Prince», είπε ο Martín σε εφημερίδα.
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η έλλειψη πρόωσης θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη σταθερότητά του και να αρχίσει να κατεβαίνει γρήγορα.
«Άλλαξε θέση και έπεσε σαν βέλος κάθετα, γιατί τα 400 κιλά των επιβατών που βρίσκονταν στο φινιστρίνι έθεσαν σε κίνδυνο το υποβρύχιο. Όρμησαν όλοι και συνωστίστηκαν ο ένας πάνω στον άλλο», πρόσθεσε. «Φανταστείτε τη φρίκη, τον φόβο και την αγωνία. Πρέπει να ήταν σαν ταινία τρόμου".
«Σε αυτό το χρονικό διάστημα συνειδητοποιούν τα πάντα. Και ακόμη περισσότερο, στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι δύσκολο να πάρεις μια ιδέα για το τι βίωσαν εκείνες τις στιγμές. Μετά από αυτά τα 48 δευτερόλεπτα, ή ένα λεπτό, συμβαίνει η έκρηξη και ο ακαριαίος θάνατος» είπε ο Ισπανός εμπειρογνώμονας περιγράφοντας γλαφυρά την φρικιαστική έκρηξη του υποβρυχίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης