Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Πράσινο φως από τις δικαστικές αρχές στις ΗΠΑ για το deal με την Activision

Microsoft: Πράσινο φως από τις δικαστικές αρχές στις ΗΠΑ για το deal με την Activision
Η δικαστής των ΗΠΑ Jacqueline Scott Corley ανέφερε στη γνωμοδότησή της ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η συγχώνευση θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό
Κόντρα στη πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις συγχωνεύσεις δισεκατομμυρίων, αμερικάνικο δικαστήριο έκρινε ότι η συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision, ύψους 75 δισ. δολαρίων, δεν επιφέρει κάποιο πλήγμα στον ανταγωνισμό.
Το deal που έχει προκαλέσει έριδες σε πολλά κράτη προβλέπει τη συγχώνευση της επιχείρησης βιντεοπαιχνιδιών Xbox της Microsoft με την εταιρεία franchise δημοφιλών διαδικτυακών παιχνιδιών όπως το Call of Duty, το World of Warcraft και το Candy Crush.
Η δικαστής των ΗΠΑ Jacqueline Scott Corley ανέφερε στη γνωμοδότησή της ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η συγχώνευση θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στις αγορές της κονσόλας ή του cloud-gaming. «Αντιθέτως, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο Call of Duty και σε άλλο περιεχόμενο της Activision”, ανέφερε.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει τις δύο εταιρείες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους, προτού ο οργανισμός ξεκινήσει μια ξεχωριστή διαδικασία για την αμφισβήτησή της τον Αύγουστο.
Πλέον δηλώνει απογοήτευση για την απόφαση, αν και έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση για να μπλοκάρει τη συμφωνία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Bobby Kotick, συνεχίζει να υποστηρίζει τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι η συγχώνευση θα ωφελήσει τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης