Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Ανάπτυξη 3% στην παγκόσμια οικονομία την επόμενη 5ετία – Να… σφίξει η δημοσιονομική πολιτική

Georgieva (ΔΝΤ): Ανάπτυξη 3% στην παγκόσμια οικονομία την επόμενη 5ετία – Να… σφίξει η δημοσιονομική πολιτική
Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη 5ετία, σύμφωνα με το ΔΝΤ
Σχετικά Άρθρα
Στο 3% υπολογίζει τη μέση ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας την επόμενη 5ετία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα 11/7 η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Να σημειωθεί ότι η επίδοση είναι αισθητά χαμηλότερη από τον ιστορικό μέσο όρο, ήτοι 3,8%.
Την ίδια στιγμή, σε ομιλία της (σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters), η κα Κρισταλίνα κάλεσε τις κυβερνήσεις και ειδικότερα στις αναδυόμενες αγορές, να «σφίξουν» τη δημοσιονομική πολιτική, να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και να περιορίσουν το χρέος.
Πριν λίγους μήνες, το ΔΝΤ είχε προχωρήσει σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, ταυτόχρονα, για «σκληρή προσγείωση».
Ειδικότερα, αναμένει την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,8% το 2023 και στο 3% το 2024, υποβαθμίζοντας κατά 0,1% και τις δύο εκτιμήσεις σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Για τον πληθωρισμό, βλέπει τον ετήσιο πληθωρισμό να επιβραδύνει στο 7% από το 8,7%, εκτίμηση αυξημένη κατά 0,4% από ό,τι τον Ιανουάριο φέτος αλλά σχεδόν διπλάσια από την πρόβλεψη πέρυσι (Ιανουάριος 2022).
Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη το Ταμείο τοποθετεί την ανάπτυξη στο 0,8% το 2023 αναβαθμίζοντας την εκτίμηση κατά 0,1%, ωστόσο την υποβαθμίζει κατά 0,2% για το επόμενο έτος στο 1,4%, ενώ στην Κίνα διατηρεί αμετάβλητους τους ρυθμούς 5,2% και 4,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης