Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος διοικητής υποβρυχίου δολοφονήθηκε στη Ρωσία

Ρώσος διοικητής υποβρυχίου δολοφονήθηκε στη Ρωσία
Ρωσικά ΜΜΕ κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι ευθύνεται για τη δολοφονία του, με το Κίεβο να απορρίπτει τις κατηγορίες
Στην περιοχή Krasnodar που ανήκει στη Ρωσία και βρίσκεται απέναντι από την Κριμαία δολοφονήθηκε ο Ρώσος διοικητής υποβρυχίου Stanislav Rzhitsky ενώ η Ουκρανία αναφέρει ασυνήθιστα πολλές λεπτομέρειες για τον θάνατο του, χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Σύμφωνα με το aljazeera.com, ο Ρζίτσκι έκανε τζόκινγκ στο πάρκο 30th Anniversary of Victory, όταν ένας άγνωστος τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο ύποπτος τακτοποιήθηκε και αναζητείται, όμως δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Εντούτοις, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έκανε μετά από λίγη ώρα ανάρτηση στο Telegram και ανέφερε πως «ο διοικητής του υποβρυχίου έκανε τζόγκινγκ στο πάρκο 30th Anniversary of Victory στο Κρασνοντάρ. Γύρω στις 6 το πρωί πυροβολήθηκε επτά φορές με πιστόλι Μακάροφ. Ως αποτέλεσμα των τραυμάτων από πυροβολισμό, ο Stanislav Rzhitsky πέθανε επί τόπου».
Έπειτα, το τμήμα Στρατηγικών Επικοινωνιών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε πως «το 42χρονο θύμα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πυραυλικές επιθέσεις που σκότωσαν αμάχους ήταν αναποτελεσματικές. Προφανώς, εξοντώθηκε από τους δικούς του άνδρες επειδή αρνήθηκε να συνεχίσει να εκτελεί εντολές από τη διοίκηση του σχετικά με πυραυλικές επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας».
Έκτοτε, ρωσικά ΜΜΕ κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι ευθύνεται για τη δολοφονία του, με το Κίεβο να απορρίπτει τις κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι πρώτο δημοσίευσε πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης