Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περίπου 50 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς SCALP

Η Γαλλία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περίπου 50 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς SCALP
Οι πύραυλοι SCALP θα παραδοθούν «διατηρώντας τη σαφήνεια και τη συνάφεια του δόγματός μας, να επιτρέπουμε δηλαδή στην Ουκρανία να υπερασπίζεται το έδαφός της», υπογράμμισε ο Macron 
Σε περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας φαίνεται ότι κινούνται οι μεγάλες συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, που ανακοινώνουν την αποστολή όπλων και πυραύλων στον ουκρανικό στρατό.
Συγκεκριμένα η Γερμανία θα προσφέρει επιπλέον όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές σήμερα, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Το Βερολίνο, που παρέχει στο Κίεβο τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια μετά τις ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει στις 13 Μαΐου, μία ημέρα πριν την επίσκεψη στη Γερμανία του Ουκρανού προέδρου Zelensky, την παροχή όπλων αξίας 2,7 δισεκ. ευρώ.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Scalp. «Αποφασίσαμε να προσφέρουμε νέους πυραύλους που επιτρέπουν πλήγματα βαθιά στην Ουκρανία», δήλωσε ο Macron κατά την άφιξή του στο Βίλνιους. «Πιστεύω ότι σήμερα αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία και ενότητας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
Οι πύραυλοι SCALP θα παραδοθούν «διατηρώντας τη σαφήνεια και τη συνάφεια του δόγματός μας, να επιτρέπουμε δηλαδή στην Ουκρανία να υπερασπίζεται το έδαφός της», υπογράμμισε ο Μακρόν αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο εμμέσως τη χρήση τους εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης