Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα απειλήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Κρεμλίνο: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα απειλήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια
Ο Dmitry Peskov αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο ρεαλιστική θα ήταν fast-track ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας ότι είναι απαραίτητο να περιμένουμε συγκεκριμένες αποφάσεις
Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να το γνωρίζουν, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Δυνητικά, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και αυτό κρύβει πραγματικά πολύ μεγάλους κινδύνους», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, σχολιάζοντας την πιθανότητα ταχείας ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Όσοι λαμβάνουν μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να το γνωρίζουν», είπε ο Peskov.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο ρεαλιστικό θα ήταν ένα σχέδιο fast-track ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Αυτό ανήκει στην σφαίρα των πολιτικών επιστημόνων για να συζητήσουν αυτά τα θέματα και δύσκολα μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτές τις ασκήσεις», εξήγησε.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι είναι απαραίτητο να περιμένουμε συγκεκριμένες αποφάσεις.
«Μέχρι στιγμής μπορούμε να αναφέρουμε μόνο διαφορές στις προσεγγίσεις ορισμένων κρατών-μελών της συμμαχίας για αυτό το θέμα και θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες για την άποψη που θα επικρατήσει», επεσήμανε.
Το ΝΑΤΟ δήλωσε στις 7 Ιουλίου ότι είχε λάβει απόφαση να επιταχύνει τη διαδικασία της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία αφαιρώντας την απαίτηση του Σχεδίου Δράσης Μέλους (MAP) από αυτό.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg εξήγησε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται πλέον το MAP επειδή «προσέγγισε τη συμμαχία» και αυτό το στάδιο της διαδικασίας ένταξης θα αφαιρεθεί γι' αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης