Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πήρε τον έλεγχο σταθμού LNG η Berkshire του Warren Buffett - Αυξάνει τη γεωπολιτική του παρέμβαση

Πήρε τον έλεγχο σταθμού LNG η Berkshire του Warren Buffett - Αυξάνει τη γεωπολιτική του παρέμβαση
Η συμφωνία θα δώσει στην Berkshire τον έλεγχο μιας από τις μόλις επτά λειτουργικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ που μπορούν να εξάγουν LNG
Το μερίδιο της Dominion Energy σε έργο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Maryland συμφώνησε να εξαγοράσει η Berkshire Hathaway Energy έναντι 3,3 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία θα αυξήσει την ιδιοκτησία της εταιρείας στο τερματικό σταθμό σε ποσοστό 75%, ενώ μια μονάδα της Brookfield Infrastructure Partners κατέχει το υπόλοιπο 25%, ανέφερε η Berkshire του Warren Buffett σε ανακοίνωσή της.
Η Berkshire Hathaway απέκτησε για πρώτη φορά μερίδιο στο εργοστάσιο εξαγωγής με ετήσια εξαγωγική ικανότητα 5,25 εκατομμυρίων τόνων το 2020.

Αυξημένη η οικονομική και γεωπολιτική σημασία

Η συμφωνία θα δώσει στην Berkshire τον έλεγχο μιας από τις μόλις επτά λειτουργικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ που μπορούν να εξάγουν LNG, σε μια εποχή που το καύσιμο έχει αποκτήσει αυξημένη οικονομική και γεωπολιτική σημασία.
Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν το 2022 μετά την εισβολή στην Ουκρανία και οι αμερικανικές εξαγωγές της υγροποιημένης μορφής του καυσίμου συνέβαλαν στη στήριξη των οικονομιών της Δυτικής Ευρώπης μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία.
Το Cove Point LNG είναι συμβεβλημένο σε μακροπρόθεσμη βάση με εταιρείες όπως η Tokyo Gas και η Sumitomo.
Η Dominion ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αποπληρωμή του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης