Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kissinger σε ... Zelensky: Δεν μπορείς να πάρεις πίσω την Κριμαία

Kissinger σε ... Zelensky: Δεν μπορείς να πάρεις πίσω την Κριμαία
Η επιστροφή της Κριμαίας θα οδηγήσει σε κλιμάκωση με τη Ρωσία είπε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι η Ουκρανία μπορεί να πάρει πίσω την Κριμαία διατύπωσε ο πρώην ΥΠΕΞ και κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ, Henry Kissinger απευθυνόμενος σε Ρώσους φαρσέρ που προσποιήθηκαν ότι ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Οι Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov (Vovan) και Alexei Stolyarov (Lexus) ανέβασαν στο Telegram το ηχητικό από τη συνομιλία που είχαν με τον Kissinger, ο οποίος για ακόμα μια φορά επανέλαβε την θέση του πως η Κριμαία είναι χαμένη υπόθεση για την Ουκρανία.
«Πιστεύω ότι η επιστροφή της Κριμαίας θα οδηγήσει σε κλιμάκωση.
Είχαμε δημόσιες διαφωνίες για αυτό το θέμα.
Η εντύπωσή μου από τις συνομιλίες με τους πολίτες μας είναι ότι δεν πιστεύουν ότι μπορείτε να πάρετε την Κριμαία στο πλαίσιο της τρέχουσας σύγκρουσης.
Πρόκειται για ένα θέμα που έχει καταλήξει σε αδιέξοδο» ανέφερε ο Kissinger, πιστεύοντας ότι συνομιλεί με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Πάντως, ο Kissinger πρότεινε πως θα μπορούσε να «εξεταστεί το σενάριο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος» σχετικά με το μέλλον της Κριμαίας.
Δημοψήφισμα στην Κριμαία έγινε το 2014, όταν οι αρχές της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία.
άνω από το 80% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν σε αυτήν.
Το 96,7% των κατοίκων της Κριμαίας και το 95,6% των κατοίκων της Σεβαστούπολης ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία και τον Μάρτιο του 2014 υπεγράφη η συμφωνία για την ένταξη της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης