Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,2% - Fed και Κίνα στο επίκεντρο

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,2% - Fed και Κίνα στο επίκεντρο
Στο 6,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο 2023
Νευρικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις σε Fed και Κίνα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,2% στις 15.692 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.272 μονάδες.
Στις 7.184 μονάδες με άνοδο 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί οριακά στις 27.859 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,1% στις 9.245 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.865 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 29 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Αυγούστου στο -1,3%.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,7% στα 78,21 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,8% στα 73,59 δολ. το βαρέλι.
Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της, ενώ τα μέτρα πολιτικής της Κίνας για τη στήριξη του ταλαιπωρημένου τομέα των ακινήτων της στηρίζουν τις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,5%, με τις μεταλλευτικές και βιομηχανικές μετοχές, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των τομέων που έχουν έκθεση στην Κίνα, να αποτελούν τη μεγαλύτερη ώθηση για τον δείκτη.
Τη Δευτέρα, η Κίνα παρέτεινε μέχρι το τέλος του 2024 ορισμένες πολιτικές που περιλαμβάνονταν σε ένα πακέτο διάσωσης του Νοεμβρίου για τη στήριξη του τομέα των ακινήτων.
Οι αγορές αφομοίωσαν επίσης τα σχόλια αρκετών αξιωματούχων της Fed που έστειλαν σήμα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της.
Η Daimler Truck σημείωσε άνοδο 1,1% αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τα έσοδά της, λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Οι μετοχές της Nordic Semiconductor άνοιξαν 5,6% χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου της εταιρείας κατασκευής τσιπ.

Ασία

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 11/7 οι ασιατικές αγορές, με ώθηση από τα χθεσινά κέρδη στην Wall Street με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ανακοίνωση του πληθωρισμού του Ιουνίου στις ΗΠΑ, αύριο Τετάρτη 12/7.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,04%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο +0,55%,ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +1,06%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +1,60% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +1,50%.

Άσχημα νέα για την ΕΚΤ - Στο 6,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο 2023

Άσχημα είναι τα νέα για την ΕΚΤ, καθώς ο πληθωρισμός της Γερμανίας αυξήθηκε τον Ιούνιο, διακόπτοντας τη συνεχή πτώση του από την αρχή του έτους.
Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξήθηκαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Η ετήσια ανάκαμψη του γερμανικού πληθωρισμού στα μέσα του δεύτερου τριμήνου οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις επιδράσεις βάσης από την περσινή έκπτωση στα καύσιμα και το προσωρινά μειωμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο.
Τον Ιούνιο του 2022, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών της ενέργειας, η γερμανική κυβέρνηση μείωσε τους φόρους στα καύσιμα και εισήγαγε ένα εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που επιτρέπει τη μετακίνηση σε όλη τη χώρα με 9 ευρώ το μήνα, προκαλώντας βουτιά του πληθωρισμού.
Ο δομικός πληθωρισμός της Γερμανίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ευμετάβλητα στοιχεία όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια, διαμορφώθηκε στο 5,8% τον Ιούνιο, από 5,4% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης