Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δρόμος μεταρρυθμίσεων και στο βάθος... χωρίς χρονοδιάγραμμα ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Δρόμος μεταρρυθμίσεων και στο βάθος... χωρίς χρονοδιάγραμμα ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Συνάντηση Biden – Zelensky αύριο 12/11 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία
Για δρόμο μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ουκρανία προκειμένου να φτάσει στον τελικό της στόχο που είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ κάνουν λόγο οι ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο διαμηνύουν πως δεν μπορεί να δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Jake Sullivan, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε πως το ΝΑΤΟ θα χαράξει ένα δρόμο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Ουκρανία προκειμένου να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ, διαμηνύοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα.
Ο Sullivan απέκλεισε άμεση ένταξη της Ουκρανίας λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, αναφέροντας πως αυτό θα οδηγούσε «το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία».
«Το θέμα είναι, ποιος είναι ο δρόμος.
Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία» υποστήριξε ο Sullivan, αναφερόμενος στο τελικό κείμενο της Συνόδου για την Ουκρανία.
Επιπλέον, ο Sullivan έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 12/11 με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης