Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άσχημα νέα για την ΕΚΤ - Στο 6,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο 2023

Άσχημα νέα για την ΕΚΤ - Στο 6,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο 2023
O πληθωρισμός της Γερμανίας αυξήθηκε τον Ιούνιο
Άσχημα είναι τα νέα για την ΕΚΤ, καθώς ο πληθωρισμός της Γερμανίας αυξήθηκε τον Ιούνιο, διακόπτοντας τη συνεχή πτώση του από την αρχή του έτους.
Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξήθηκαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Η ετήσια ανάκαμψη του γερμανικού πληθωρισμού στα μέσα του δεύτερου τριμήνου οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις επιδράσεις βάσης από την περσινή έκπτωση στα καύσιμα και το προσωρινά μειωμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο.
Τον Ιούνιο του 2022, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών της ενέργειας, η γερμανική κυβέρνηση μείωσε τους φόρους στα καύσιμα και εισήγαγε ένα εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που επιτρέπει τη μετακίνηση σε όλη τη χώρα με 9 ευρώ το μήνα, προκαλώντας βουτιά του πληθωρισμού.
Ο δομικός πληθωρισμός της Γερμανίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ευμετάβλητα στοιχεία όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια, διαμορφώθηκε στο 5,8% τον Ιούνιο, από 5,4% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης