Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρηγοριά στον ασθενή: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεγέλασαν την Ουκρανία για να συνεχίσει να πολεμά στα τυφλά με τη Ρωσία

Παρηγοριά στον ασθενή: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεγέλασαν την Ουκρανία για να συνεχίσει να πολεμά στα τυφλά με τη Ρωσία
Το σενάριο νίκης της Ουκρανίας με πληθυσμό λίγο πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους επί της Ρωσίας, όπου ζουν περισσότεροι από 140 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι «ένα απατηλό όνειρο»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ξεγέλασαν την Ουκρανία για να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία και τελικά εμπόδισαν την επίσημη προσπάθεια του Κιέβου για ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Sophon Ongkan, αρθρογράφο της Manager Online.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έλεγε πάντα ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. <...> Η Ουκρανία, μετά από ενάμιση χρόνο εχθροπραξιών, υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με την ελπίδα να παρασύρει τις ΗΠΑ και τη συμμαχία σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν θέλει να επεκταθεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία, επειδή είναι εγγυημένο ότι θα καταλήξει στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Biden έχει μια επιλογή: να εξασφαλίσει την Ουκρανία, παρόμοια με το Ισραήλ, παρέχοντάς της όπλα και βοήθεια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εμπλακούν ποτέ άμεσα σε εχθροπραξίες.
Η Ουκρανία εξαπατήθηκε για να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο», έγραψε στο άρθρο του.
Ο παρατηρητής πιστεύει ότι το σενάριο νίκης της Ουκρανίας με πληθυσμό λίγο πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους επί της Ρωσίας, όπου ζουν περισσότεροι από 140 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι «ένα απατηλό όνειρο».

Οι δηλώσεις Stoltenberg

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου, αλλά θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι «οι πόρτες της συμμαχίας παραμένουν... ανοιχτές." Σαν μια παρηγοριά στον ασθενή...
Είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ θα υιοθετήσει ένα πολυετές πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ έκανε μια πολιτική δήλωση στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου τον Απρίλιο του 2008 ότι η Ουκρανία θα γινόταν τελικά μέλος της συμμαχίας, αλλά δεν παρείχε σχέδιο δράσης ένταξης, το πρώτο βήμα στη διαδικασία νόμιμης εισδοχής της χώρας. 
Τον Φεβρουάριο του 2019, το Verkhovna Rada ενέκρινε τροποποιήσεις στο σύνταγμα που εδραιώνουν τις φιλοδοξίες της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης