Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής UAV Bayraktar στην Ουκρανία

Ξεκίνησε η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής UAV Bayraktar στην Ουκρανία
Ο Kamyshin ανέφερε ότι το Κίεβο και η Άγκυρα υπέγραψαν μνημόνιο για την ανάπτυξη της παραγωγής drones στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Στην Ουκρανία, ξεκίνησε η κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, δήλωσε ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της χώρας Alexander Kamyshin στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rada .
Νωρίτερα, ο Kamyshin ανέφερε ότι το Κίεβο και η Άγκυρα υπέγραψαν μνημόνιο για την ανάπτυξη της παραγωγής drones στην Ουκρανία.
"Αν μιλάμε για το εργοστάσιο του Bayraktar, για το οποίο συζητείται στην Ουκρανία εδώ και μερικά χρόνια, έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες για αυτό το εργοστάσιο. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις, μετά παύσεις σκάνδαλα», είπε ο Kamyshin.
Πρόσθεσε ότι, επιπλέον, όλες οι δυνάμεις κατευθύνονται τώρα στην ανανέωση του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας, αυτό ισχύει κυρίως για την παραγωγή πυρομαχικών. Διότι «ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών απέχει πολύ από τις ανάγκες μας», τόνισε ο υπουργός.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Baykar Haluk Bayraktar ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή των πολεμικών UAV Bayraktar TB2 και Bayraktar Akinci στην Ουκρανία το 2025.
Ο πρεσβευτής στην Τουρκία Βασίλι Μποντνάρ δήλωσε τον Αύγουστο του 2022 ότι η τουρκική εταιρεία Baykar θα κατασκευάσει εργοστάσιο για την παραγωγή επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Ουκρανία και είχε ήδη αγοράσει την απαραίτητη εδαφική έκταση για αυτό.
Ο Baykar παρουσίασε την ιδέα ενός φυτού στην περιοχή του Κιέβου. Όπως δήλωσε ο Bayraktar, η συνολική έκταση του κέντρου Baykar στην Ουκρανία θα είναι πάνω από 30.000 τετραγωνικά μέτρα και ο αριθμός των Ουκρανών μηχανικών και τεχνικών θα είναι πάνω από 300.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov εξήγησε ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας Peskov η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης