Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Περού - Έξαρση του συνδρόμου Guillain-Barre που προκαλεί παράλυση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Περού - Έξαρση του συνδρόμου Guillain-Barre που προκαλεί παράλυση
Έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 180 την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κηρύχτηκε για τρεις μήνες το Περού, καθώς έχει σημειωθεί ασυνήθιστη έξαρση του συνδρόμου Guillain-Barre, συνδρόμου που προκαλεί οξεία νευροπάθεια, παράλυση και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο,
«Κηρύσσεται κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για 90 ημέρες εξαιτίας της ασυνήθιστης αύξησης των κρουσμάτων του συνδρόμου Guillain-Barre», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Το μέτρο αφορά 25 νομούς της χώρας 33 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και 4 θάνατοι

Καταγράφεται «μεγάλη αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, που μας υποχρεώνει να λάβουμε μέτρα σε επίπεδο κράτους για να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή του πληθυσμού» εξήγησε ο υπουργός Υγείας Σέσαρ Βάσκες.
Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει μεταξύ άλλων την αγορά ανοσοσφαιρίνης για τη θεραπεία ασθενών τα δυο επόμενα χρόνια.
Έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 180 την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Τί είναι το σύνδρομο Guillain - Barre

Το σύνδρομο είναι σπάνια αυτοάνοση νευρολογική πάθηση -αποκαλείται επίσης οξεία πολυνευροπάθεια-, που χαρακτηρίζεται από προοδευτική μυική αδυναμία σε δύο ως τέσσερις εβδομάδες και μπορεί να πλήξει και το αναπνευστικό σύστημα.
Από τα πιο συχνά συμπτώματά του είναι το μούδιασμα και η αδυναμία ως παράλυση των άκρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης