Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημαντικό πακέτο νέων όπλων στο Κίεβο, αλλά όχι τα Taurus

Γερμανία: Σημαντικό πακέτο νέων όπλων στο Κίεβο, αλλά όχι τα Taurus
Δεν έχουμε στείλει και ούτε πρόκειται να στείλουμε πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία λέει η Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Δεν πρόκειται να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus διαμηνύει η Γερμανία, η οποία ωστόσο δηλώνει ότι σκοπεύει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ να ανακοινώσει νέες παραδόσεις όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Όσον αφορά τους πυραύλους Taurusδεν υπάρχει τίποτα καινούριο να πούμε» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι στη Λιθουανία, η Γερμανία θα ανακοινώσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο όπλων προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, ο Γερμανός αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αίτημα Zelensky

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαΐου, η Ουκρανία είχε ζητήσει από τη Γερμανία να της δώσει πυραύλους Taurus, οι οποίοι έχουν βεληνεκές της τάξης των 500 χιλιομέτρων.
Μάλιστα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung υποστηρίζει ότι το θέμα των πυραύλων Taurus έθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky στον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο στις 14 Μαΐου, τονίζοντας ότι το Κίεβο ήθελε να τα προμηθευτεί επειγόντως.

Έτοιμοι οι 150 από τους 600

Πριν από 10 χρόνια, το Βερολίνο αγόρασε 600 πυραύλους Taurus για λογαριασμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, εκ των οποίων είναι έτοιμοι για χρήση οι 150.
Οι Taurus θεωρούνται το ανάλογο των βρετανικών Storm Shadow που έχουν ήδη παραδοθεί στο Κίεβο.

Δεν θα δώσουμε πυρομαχικά διασποράς

Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να διευκρινίσει πως η Γερμανία ούτε έδωσε ούτε προτίθεται να δώσει πυρομαχικά διασποράς στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μάλιστα και αναφερόμενο στη σχετική αποστολή πυρομαχικών διασποράς από τις ΗΠΑ, το γερμανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα, η αμερικανική πλευρά να έχει λάβει υπόψη το σενάριο πιθανής επιδείνωση της σύγκρουσης λόγω αυτών των πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης