Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Οι φθηνότερες παγκοσμίως είναι οι βρετανικές μετοχές, αλλά ο πληθωρισμός θα δείξει πότε θα αγοράσει κανείς

Morgan Stanley: Οι φθηνότερες παγκοσμίως είναι οι βρετανικές μετοχές, αλλά ο πληθωρισμός θα δείξει πότε θα αγοράσει κανείς
Οι κορυφαίες επιλογές μετοχών της Morgan Stanley στο Ηνωμένο Βασίλειο με την πιο ελκυστική κλίση των τιμών-στόχων bull-bear περιλαμβάνουν τις BAE Systems, Ashtead Group, 3i Group, BP, Smith & Nephew, Haleon, Prudential, Rio Tinto, AstraZeneca, Indivior, Segro και SSE
Το κλίμα γύρω από τη βρετανική οικονομία ήταν τόσο κακό που οι μετοχές και οι πιστώσεις της χώρας είναι πλέον οι φθηνότερες παγκοσμίως, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες εάν ο πληθωρισμός αρχίσει να επιβραδύνεται, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley.
"Η απαισιοδοξία των επενδυτών απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επί του παρόντος υψηλή- ωστόσο, το κλίμα θα μπορούσε να αλλάξει αν ο πληθωρισμός αρχίσει να υποχωρεί", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Graham Secker.
Ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρουν σχετικά ελκυστικές αποτιμήσεις εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο των τελευταίων 20 ετών, οι βρετανικές μετοχές και τα εταιρικά ομόλογα είναι τα φθηνότερα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Οι χειρότερες επιδόσεις

Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των κυριότερων μετοχών της Ευρώπης και των αναπτυγμένων αγορών φέτος, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός ωθεί την Τράπεζα της Αγγλίας να παραμείνει "επιθετική", τροφοδοτώντας τους φόβους για ύφεση.
Οι επενδυτές έχουν αυξήσει τα στοιχήματα ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών, καθώς αμφισβητούν την ικανότητα των αξιωματούχων να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό χωρίς να υπονομεύσουν τη βρετανική οικονομία.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley δεν αναμένουν ότι οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα υπεραποδώσουν έναντι των αντίστοιχων παγκόσμιων μετοχών τους επόμενους μήνες, λόγω των ασθενέστερων τάσεων των κερδών και της υπεραπόδοσης των μετοχών ανάπτυξης.
Λένε όμως ότι οι μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνονται φθηνές και θα είναι ελκυστικές εάν ο πληθωρισμός αρχίσει να υποχωρεί και να ανεβάζει το οικονομικό κλίμα.
Ενώ οι κίνδυνοι στρέφονται προς περισσότερη νομισματική σύσφιξη της Τράπεζας της Αγγλίας πέραν του τελικού ποσοστού 5,5%, προς το παρόν οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley δεν προβλέπουν ύφεση.
"Οι κίνδυνοι αυξάνονται, ωστόσο, με ένα πιθανό δύσκολο φθινόπωρο μπροστά μας", έγραψαν.
Οι κορυφαίες επιλογές μετοχών της Morgan Stanley στο Ηνωμένο Βασίλειο με την πιο ελκυστική κλίση των τιμών-στόχων bull-bear περιλαμβάνουν τις BAE Systems, Ashtead Group, 3i Group, BP, Smith & Nephew, Haleon, Prudential, Rio Tinto, AstraZeneca, Indivior, Segro και SSE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης