Τελευταία Νέα
Διεθνή

SCO: Η Λευκορωσία θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για ένταξη στον Οργανισμό – Το 2024 θα γίνει πλήρες μέλος

SCO: Η Λευκορωσία θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για ένταξη στον Οργανισμό – Το 2024 θα γίνει πλήρες μέλος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του SCO Grigory Logvinov επισήμανε ότι το Μινσκ θα ολοκληρώσει γρήγορα τις διαδικασίες για την ένταξη στον οργανισμό
Η Λευκορωσία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη στο SCO – τον οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης - το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του οργανισμού Grigory Logvinov σε συνέντευξή του την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο Μινσκ όλες οι σχετικές διαδικασίες θα διευθετηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Σημειώνω ότι η σημαία της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας έχει ήδη αναρτηθεί μπροστά από το κτίριο της Γραμματείας της SCO στο Πεκίνο» επισήμανε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Belarus 1.
Σημείωσε ότι μετά την υπογραφή μνημονίου δέσμευσης από το Μινσκ κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της SCO, η διαδικασία της ένταξης της Λευκορωσίας στον οργανισμό ως πλήρους μέλους έχει φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.
Την Τρίτη 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού, υπεγράφη μνημόνιο από τη Λευκορωσία προκειμένου να ενταχθεί στον οργανισμό ως πλήρες μέλος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Σεργκέι Αλέινικ δήλωσε ότι το Μινσκ υπολογίζει στην επικύρωση του εγγράφου από όλα τα μέλη της SCO στο εγγύς μέλλον.
Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Vinay Kvatra δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής ότι η Λευκορωσία, η οποία είναι επί του παρόντος παρατηρητής στο SCO, θα ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης ως πλήρες μέλος στη σύνοδο κορυφής του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης