Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Αμφίβολη η συμμετοχή του πρόεδρου της Ουκρανίας στην επικείμενη Σύνοδο Kορυφής του ΝΑΤΟ

Stoltenberg: Αμφίβολη η συμμετοχή του πρόεδρου της Ουκρανίας στην επικείμενη Σύνοδο Kορυφής του ΝΑΤΟ
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Igor Zhovkva, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι ο Zelensky δεν θα πήγαινε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους εάν οι ηγέτες των χωρών της συμμαχίας δεν επεδείκνυαν το «θάρρος» να καλέσουν την Ουκρανία στις τάξεις τους
O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι είναι αδύνατο να είμαστε απολύτως σίγουροι για τη συμμετοχή του Volodymyr Zelensky στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, αναφέρει το Sky News τη Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Igor Zhovkva, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι ο Zelensky δεν θα πήγαινε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους εάν οι ηγέτες των χωρών της συμμαχίας δεν έδειχναν το «θάρρος» να καλέσουν την Ουκρανία στις τάξεις τους
Σύμφωνα με τον Stoltenberg , είναι αδύνατο να είμαστε «100% σίγουροι» ότι ο πρόεδρος Zelensky θα παραστεί στην εκδήλωση με φόντο τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, σημείωσε ότι «ανυπομονεί» να τον συναντήσει, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη μιλήσει αρκετές φορές.
Σύμφωνα με το κανάλι, η απόφαση του Zelensky να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής μπορεί επίσης να εξαρτηθεί από το εάν είναι ευχαριστημένος από τα μηνύματα από τους συμμάχους σχετικά με την ένταξη στη συμμαχία.
Ωστόσο, ο Stoltenberg είπε ότι είναι «απόλυτα» βέβαιος ότι κατά τη συνάντηση θα επιτευχθεί συμφωνία αποδεκτή από το Κίεβο για το μέλλον της Ουκρανίας.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 11 - 12 Ιουλίου, θα συγκεντρώσει τους ηγέτες όλων των χωρών της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sulivan δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βίλνιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης