Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπόσχεται ο νέος ΥΠΟΙΚ Simsek

Τουρκία: Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπόσχεται ο νέος ΥΠΟΙΚ Simsek
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν 263,6 δισ. λίρες (10,12 δισ. δολάρια), σε σύγκριση με 124,6 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο, λόγω των αυξημένων δαπανών ενόψει των εκλογών του Μαΐου και των επιπτώσεων από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου στη νότια Τουρκία
Η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τον έλεγχο του επιπέδου του δημοσιονομικού ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Mehmet Simsek, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
«Δεν θα επιτρέψουμε τη μόνιμη επιδείνωση των δεικτών των δημόσιων οικονομικών με την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη λήψη του δημοσιονομικού ελλείμματος υπό έλεγχο», ανέφερε ο Simsek στο Twitter.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν 263,6 δισ. λίρες (10,12 δισ. δολάρια), σε σύγκριση με 124,6 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο, λόγω των αυξημένων δαπανών ενόψει των εκλογών του Μαΐου και των επιπτώσεων από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου στη νότια Τουρκία.
Η Τουρκία αύξησε τον ΦΠΑ, τα τέλη τηλεφωνίας και τους φόρους που εισπράττονται από τα καταναλωτικά δάνεια την Παρασκευή.
Ένα σχέδιο νόμου που συζητείται στο κοινοβούλιο επιδιώκει την αύξηση του εταιρικού φόρου για τη χρηματοδότηση των προσπαθειών ανοικοδόμησης μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου που σκότωσαν περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και άφησαν εκατομμύρια άστεγους στο νότο.
Ο Simsek δήλωσε ότι περισσότερες από 319.000 κατοικίες θα κατασκευαστούν και θα παραδοθούν εντός ενός έτους σε ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους.
«Το πακέτο μέτρων, το οποίο συζητείται στο κοινοβούλιο, έχει στόχο να μειώσει τον αντίκτυπο των πρόσθετων δαπανών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στον προϋπολογισμό.
Οι ρυθμίσεις αυτές θα στηρίξουν επίσης έμμεσα τη λήψη υπό έλεγχο του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης