Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Αποκλείεται συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα AfD - Δεν είναι απλά πολιτικός ανταγωνιστής, αλλά εχθρός

Weber (ΕΛΚ): Αποκλείεται συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα AfD - Δεν είναι απλά πολιτικός ανταγωνιστής, αλλά εχθρός
Ο Manfred Weber προειδοποίησε όλους όσοι ψηφίζουν την παράταξη της γερμανικής ακροδεξιάς ότι θέτουν σε κίνδυνο τις μισές και πλέον θέσεις εργασίας στη χώρα
Aπέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αν και σημειώνει άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις, ο Manfred Weber, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ, δεξιά), Manfred Weber, ανέφερε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ότι πως το «τείχος προστασίας» παραμένει.
Σύμφωνα με τον Weber, η AfD έχει σκοπό να καταστρέψει το CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) και το CSU  (Χριστιανοκοινωνική Ένωση),  στο οποίο ανήκει.
«Για αυτό τον λόγο για εμάς δεν είναι απλά πολιτικός ανταγωνιστής, είναι αντίπαλος, ο εχθρός», είπε χαρακτηριστικά .
Μάλιστα, προειδοποίησε όλους όσοι ψηφίζουν την παράταξη της γερμανικής ακροδεξιάς ότι θέτουν σε κίνδυνο τις μισές και πλέον θέσεις εργασίας στη χώρα.
«Ζούμε από τις εξαγωγές. Και όποιος αμφισβητεί την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά ρίχνει τσεκούρι στην ευημερία μας. Ταυτόχρονα, η ασφάλεια της Γερμανίας τίθεται σε κίνδυνο» διότι το AfD δεν είναι παρά πιόνι «του Putin», πρόσθεσε ο κεντροδεξιός πολιτικός αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, V. Putin.
Σημειώνεται ότι οι επόμενες ευρωεκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου 2024.
Το AfD σημειώνει πως σκοπός του είναι να καταργηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως, στη Γερμανία και άλλοι πολιτικοί και παρατάξεις έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να συνεργαστούν με το AfD, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και θυμίζει σε πολλούς πολίτες της χώρας το ναζιστικό της παρελθόν.
Ωστόσο, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι η παράταξη αυτή είναι πλέον το μεγαλύτερο κόμμα της Γερμανίας με 21% των προθέσεων ψήφου, εάν καταμετρηθούν χωριστά τα ποσοστά των δυο σχηματισμών της δεξιάς, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης