Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Ουκρανία δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη χρήση των βομβών διασποράς

Ρωσία: Η Ουκρανία δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη χρήση των βομβών διασποράς
Η τήρηση αρχείων και η αναφορά δεν αφορούν την Ουκρανία υπό το τρέχον καθεστώς του Κιέβου», έγραψε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram
Σχετικά Άρθρα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova αμφισβήτησε τις δεσμεύσεις της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα πραγματοποιεί αναφορές για τη χρήση πυρομαχικών διασποράς.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov ανάρτησε στο Twitter τις πέντε αρχές για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα πυρομαχικά, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο φέρεται να «τηρεί αρχείο με τη χρήση αυτών των όπλων και τις τοπικές περιοχές όπου θα χρησιμοποιηθούν και θα αναφέρει στους εταίρους τη χρήση πυρομαχικών αυτού του είδους».
Ποιος το λέει αυτό;
Η τήρηση αρχείων και η αναφορά δεν αφορούν την Ουκρανία υπό το τρέχον καθεστώς του Κιέβου», έγραψε η Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
Ο Reznikov είπε επίσης ότι τα ουκρανικά στρατεύματα φέρεται να χρησιμοποιήσουν πυρομαχικά εναντίον «μόνο εκείνων των εδαφών που πιστεύουν ότι είναι δικά τους και δεν θα τα χρησιμοποιήσουν σε αστικές συνθήκες».
Στις 7 Ιουλίου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να στείλουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς, παρόλο που τα Ηνωμένα Έθνη αντιτίθενται στη χρήση τους.
Δήλωσε επίσης ότι το Κίεβο έχει παράσχει στην Ουάσιγκτον γραπτές διαβεβαιώσεις ότι αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για τους αμάχους.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder δήλωσε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς που αποτελούν τον λιγότερο κίνδυνο για τους αμάχους.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Farhan Haq δήλωσε νωρίτερα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν τέτοια πυρομαχικά στην Ουκρανία, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υποστηρίζει τη Σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς και είναι κατά της χρήσης τέτοιων όπλων στο πεδίο της μάχης. .

Πυρομαχικά διασποράς

Μια βόμβα διασποράς ή ένα πυρομαχικό διασποράς μπορεί να περιέχει εκατοντάδες εκρηκτικά υποπυρομαχικά.
Όταν ένα πυρομαχικό διασποράς εκρήγνυται στον αέρα, τα υποπυρομαχικά μπορούν να μείνουν διάσπαρτα σε μια περιοχή δεκάδων τετραγωνικών μέτρων.
Εάν μερικά από προσγειωθούν στο έδαφος χωρίς να εκραγούν, αυτά τα υποπυρομαχικά αποτελούν απειλή για τους αμάχους πολύ μετά το τέλος μιας σύγκρουσης.
Στη Σύμβαση του 2008 για τα Πυρομαχικά Διασποράς έχουν προσχωρήσει μέχρι στιγμής 111 χώρες, ενώ άλλα 12 κράτη την έχουν υπογράψει αλλά δεν την έχουν ακόμη επικυρώσει.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ποσοστό των πυρομαχικών διασποράς είναι συνήθως πολύ υψηλότερο από το δηλωμένο επίπεδο και αυτό οδηγεί σε απώλειες αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης