Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μύδροι από 19 γερουσιαστές κατά της μεταφοράς βομβών διασποράς στην Ουκρανία – Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΗΠΑ: Μύδροι από 19 γερουσιαστές κατά της μεταφοράς βομβών διασποράς στην Ουκρανία – Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
Από τον ίδιο τους τον σχεδιασμό τα πυρομαχικά αυτά εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό
Δεκαεννέα γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στη μεταφορά βομβών διασποράς στο Κίεβο, ανέφεραν μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή τους.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανα αφοσιωμένες στην ηγεσία στον πεδίο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτή η δέσμευση θα πρέπει να περιλαμβάνει την άρνηση μεταφοράς πυρομαχικών διασποράς, τα οποία από τον ίδιο τους τον σχεδιασμό εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό» ανέφεραν οι βουλευτές στην ανακοίνωσή τους .
Η υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν πρέπει να υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, ανέφερε η δήλωση.
«Οι ενέργειες που ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο είναι αντίθετες με τους περιορισμούς του Κογκρέσου για τη μεταφορά αυτών των τύπων όπλων και υπονομεύουν σοβαρά την ηθική μας ηγεσία.
Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω εγρήγορσης για να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενταχθούν στη διεθνή κοινότητα και να απαγορεύσουν τη χρήση βομβών διασποράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου ανακοίνωσαν ότι τα πυρομαχικά διασποράς θα συμπεριληφθούν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας Colin H. Kahl, τόνισε ότι μια τέτοια μεταφορά δεν παραβιάζει τους περιορισμούς του Κογκρέσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης