Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κατάρ κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι για «οικονομική συνεργασία» πριν από την επίσκεψη Erdogan

Στο Κατάρ κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι για «οικονομική συνεργασία» πριν από την επίσκεψη Erdogan
Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή 7 Ιουλίου ότι η Τουρκία αναμένει από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πραγματοποιήσουν άμεσες επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων αρχικά και 30 δισ. δολαρίων συνολικά στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της άμυνας, στον απόηχο της επίσκεψης του Erdogan στις τρεις χώρες
Ο αντιπρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας μεταβαίνουν στο Κατάρ το Σάββατο 8 Ιουλίου για να συζητήσουν «ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας» με τους εκεί ηγέτες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου Tayyip Erdogan στον Κόλπο στις 17-19 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Άγκυρα.
Ο αντιπρόεδρος Cevdet Yilmaz και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Mehmet Simsek θα συναντηθούν με τον εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani καθώς και με αντιπροσωπείες το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τους οικονομικούς δεσμούς και την ενίσχυση των σχέσεων, ανέφερε η κυβέρνηση.
Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή 7 Ιουλίου ότι η Τουρκία αναμένει από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πραγματοποιήσουν άμεσες επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων αρχικά και 30 δισ. δολαρίων συνολικά στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της άμυνας, στον απόηχο της επίσκεψης του Erdogan στις τρεις χώρες.
Από το 2021, όταν η Τουρκία ξεκίνησε μια διπλωματική προσπάθεια να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση από τον Κόλπο έχουν συμβάλει στην ανακούφιση της πίεσης στην τουρκική οικονομία και στο σκληρό νομισματικό απόθεμα της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης