Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όπλα ξεκινούν για Κίεβο και καταλήγουν στα χέρια Γάλλων διαδηλωτών - Γι' αυτό ο Macron επιβάλλει Δρακόντειους νόμους

Όπλα ξεκινούν για Κίεβο και καταλήγουν στα χέρια Γάλλων διαδηλωτών - Γι' αυτό ο Macron επιβάλλει Δρακόντειους νόμους
Τα όπλα που αποστέλλονται στο Κίεβο, καταλήγουν στα χέρια αυτών των διαδηλωτών και χρησιμοποιούνται εναντίον της αστυνομίας στη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα
Οι Γάλλοι βουλευτές συμφώνησαν σε ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης που περιλαμβάνει μια ρήτρα που δίνει στην αστυνομία την εξουσία να αποκτά τον γεωγραφικό εντοπισμό υπόπτων μέσω τηλεφώνων και άλλων συσκευών.
Αυτό το νομοσχέδιο προωθείται σε μια εποχή που μεγάλο μέρος της Γαλλίας έχει βυθιστεί στη διαμάχη ενός αστυνομικού που λαμβάνει ευρεία υποστήριξη στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής, αφού ένας έφηβος αλγερινής καταγωγής σκοτώθηκε όταν δεν σταμάτησε σε συνήθη έλεγχο τροχονόμου.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι η άδεια κατασκοπείας δέχτηκε επίθεση τόσο από την Αριστερά όσο και από τη Δεξιά ως «εξουσιαστική επιστολή υποκλοπέων.
Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Éric Dupond-Moretti επέμεινε ότι αυτό θα επηρεάσει μόνο «δεκάδες υποθέσεις ετησίως».
Σύμφωνα με τη Le Monde, οι νομοθέτες ενέκριναν στις 5 Ιουλίου τη γαλλική αστυνομία να κατασκοπεύει υπόπτους που βρίσκονται υπό έρευνα ενεργοποιώντας εξ αποστάσεως την κάμερα, το μικρόφωνο και το GPS των τηλεφώνων και άλλων συσκευών τους.
Το μέτρο θα επιτρέπει επίσης τον γεωεντοπισμό υπόπτων για εγκλήματα που τιμωρούνται με τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση και θα καλύπτει συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, όπως τηλέφωνα.

Παραβίαση δικαιωμάτων

Μια γαλλική ομάδα που εργάζεται υπέρ των ψηφιακών δικαιωμάτων, La Quadrature du Net (LQDN), δήλωσε σε δήλωση ότι οι διατάξεις «εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για παραβιάσεις θεμελιωδών ελευθεριών», όπως το «δικαίωμα στην ασφάλεια, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και την ιδιωτική ζωή». αλληλογραφία» και «το δικαίωμα να έρχονται και να φεύγουν ελεύθερα».
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στις 5 Ιουλίου, βουλευτές από τη βάση του Προέδρου Εμανουέλ Macron εισήγαγαν μια τροπολογία που περιορίζει τη χρήση της εξ αποστάσεως κατασκοπείας «όταν δικαιολογείται από τη φύση και τη σοβαρότητα του εγκλήματος» και «για αυστηρά ανάλογη διάρκεια».
Ωστόσο, οποιαδήποτε χρήση της συσκευής πρέπει να εγκριθεί από δικαστή και η συνολική διάρκεια της επιτήρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Όσοι ασκούν ευαίσθητα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των δικαστών και των βουλευτών, δεν θα ήταν νόμιμοι στόχοι.
«Είμαστε πολύ μακριά από τον ολοκληρωτισμό του «1984», του μυθιστορήματος του George Orwell για μια κοινωνία υπό απόλυτη επιτήρηση», είπε ο Dupond-Moretti.
«Οι ζωές των ανθρώπων θα σωθούν [από το νόμο]».

Βαθύτερες αιτίες

Αντί να ασχοληθεί με τις βαθύτερες αιτίες της βίας που οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 ανθρώπων μετά τον θάνατο του Nahel, καθώς και εκατοντάδες αστυνομικούς και πυροσβέστες που τραυματίστηκαν στη βία, η κυβέρνηση Macron επωφελήθηκε πλήρως για να επιβάλει τη δρακόντεια και την ελευθερία -απειλητικά μέτρα κατά Γάλλων πολιτών.
Αντιφατικά, πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ συγκεντρώθηκαν για την οικογένεια του Γάλλου αστυνομικού που σκότωσε τον Nahel.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο βουλευτής Eric Bothorel του κυβερνώντος κόμματος του Macron χαρακτήρισε τον έρανο «απρεπή και σκανδαλώδη» και είπε ότι ο διοργανωτής του «παίζει με τη φωτιά».
Από την πλευρά του, ο Dupond-Moretti είπε ότι ο έρανος «τροφοδοτούσε τη φωτιά» της αναταραχής και τον κατηγόρησε ως λαϊκίστικη «εργαλειοποίηση» του θανάτου του εφήβου.
Η κυβέρνηση Macron χρησιμοποιεί επίσης τη διαμάχη για τον έρανο για να κρύψει τις πρόσφατες ειδήσεις ότι όπλα που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται από ταραχοποιούς στη Γαλλία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova περιέγραψε αυτό το φαινόμενο στις 6 Ιουλίου ως «μπούμερανγκ».

Απερίσκεπτη πολιτική

«Όπλα, που προμηθεύτηκαν στο Κίεβο, βρίσκονται στα χέρια αυτών των διαδηλωτών και χρησιμοποιούνται εναντίον της αστυνομίας στη Γαλλία», είπε η Zakharova.
«Τα ίδια όπλα που παρέχουν η Δύση, το ΝΑΤΟ και η Γαλλία, τα ίδια χρήματα που ρίχνουν για να υποστηρίξουν τους εθνικιστές, τους Ναζί και τους φασίστες στο μπούμερανγκ της Ουκρανίας και όχι μόνο καταλήγουν στο δικό τους έδαφος, αλλά πυροβολούνται εναντίον του λαού τους».
«Τα όπλα, που αποστέλλονται στο Κίεβο, καταλήγουν στα χέρια αυτών των διαδηλωτών και χρησιμοποιούνται εναντίον της αστυνομίας στη Γαλλία», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamyn Netanyahu δήλωσε σε συνέντευξή του στην Jerusalem Post ότι ορισμένα από τα όπλα που προμηθεύουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη στα σύνορα του Ισραήλ και το Τελ Αβίβ φοβάται ότι τυχόν προμήθειες οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξουν σε εχθρικά χέρια, όπως το Ιράν.
Και πάλι, αυτό παρέχει μια εικόνα για το πόσο απερίσκεπτη ήταν η πολιτική του Παρισιού έναντι της Ουκρανίας.
Όχι μόνο η εμμονή τους σήμαινε ότι έχασαν την κατάσταση στο εσωτερικό, αλλά τώρα ακόμη και τα ίδια τα όπλα που έστειλαν για να σκοτώσουν Ρώσους χρησιμοποιούνται τώρα για να στοχοποιήσουν το γαλλικό προσωπικό ασφαλείας ή αποτελούν πηγή ανησυχίας για τους Γάλλους συμμάχους, όπως το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης