Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Κατέρρευσε η κυβέρνηση λόγω μεταναστευτικού

Ολλανδία: Κατέρρευσε η κυβέρνηση λόγω μεταναστευτικού
Οι αιτήσεις ασύλου στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο πέρυσι σε πάνω από 46.000
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte θα υποβάλει την παραίτηση του υπουργικού του συμβουλίου, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για τη μεταναστευτική πολιτική, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Το ANP, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι η τέταρτη κυβέρνηση συνασπισμού του Ρούτε έπεσε καθώς δεν μπόρεσε να συμφωνήσει στον τρόπο περιορισμού του αριθμού των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία, έπειτα από τρεις ημέρες τεταμένων διαπραγματεύσεων.
Η προσπάθεια του συντηρητικού κόμματος VVD του Rutte να περιορίσει τη ροή των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία δίχασε τον τετραμερή κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς δύο από τα μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις προτάσεις του.
Οι αιτήσεις ασύλου στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο πέρυσι σε πάνω από 46.000 και η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι ενδέχεται να αυξηθούν σε περισσότερες από 70.000 φέτος, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 2015.
Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα ασκήσει πίεση στις εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής των αιτούντων άσυλο, όπου πέρυσι επί μήνες εκατοντάδες πρόσφυγες αναγκάζονταν να κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους, με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε πόσιμο νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής ή υπηρεσίες υγείας.
Ο Rutte δήλωσε πέρυσι ότι ένιωσε "ντροπή" για τα προβλήματα αυτά, αφού η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) έστειλε για πρώτη φορά ομάδα στην Ολλανδία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των μεταναστών στο κέντρο επεξεργασίας αιτημάτων ασύλου.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να βελτιώσει τις συνθήκες στο κέντρο, κυρίως μειώνοντας τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ολλανδία.
Όμως προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να πείσει τους κυβερνητικούς του εταίρους οι οποίοι εκτιμούν ότι τα μέτρα που προτείνει είναι πολύ αυστηρά.
Η ένταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο αυτή την εβδομάδα όταν ο Rutte πρότεινε να περιοριστεί η είσοδος στη χώρα των παιδιών των προσφύγων πολέμου που ήδη ζουν στην Ολλανδία και να αναγκαστούν οι οικογένειες των προσφύγων να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια προτού μπορέσουν να επανενωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης