Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 27.423 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στους 27.423 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ξεπέρασαν τις 27.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Τα ονόματα 27.423 Ρώσων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία κατάφερε να ταυτοποιήσει το BBC, βασιζόμενο σε ανοικτές πηγές.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 240 άτομα, εκ των οποίων αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να αποκρούσουν μια αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Συνολικά, στο διάστημα μεταξύ 4ης Ιουνίου και 7ης Ιουλίου, η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ιστότοπο MediaZone (που αναγνωρίζεται στη Ρωσία ως "ξένος πράκτορας") και μια ομάδα εθελοντών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους θανάτους 553 ανθρώπων, ενώ για 313 στρατιωτικούς των οποίων ο θάνατος επιβεβαιώθηκε τον τελευταίο μήνα, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία θανάτου.
Ο αριθμός αυτός που έχει καταγραφεί και αφορά όσους σκοτώθηκαν κατά την απόκρουση της αντεπίθεσης των ουκρανικού στρατού συνιστά την χαμηλότερη εκτίμηση για τις ρωσικές απώλειες. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει μόνο εκείνους των οποίων οι νεκρολογίες αναφέρουν τις σχετικές συνθήκες θανάτου, ή εκείνους των οποίων οι ημερομηνίες θανάτου συμπίπτουν με τις ημερομηνίες της αντεπίθεσης. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι σίγουρα υψηλότερος από αυτόν που έχει καταγραφεί.
Η ρωσική υπηρεσία του BBC αναφέρει συγκεκριμένα ότι δημοσιεύει μόνο τα στοιχεία εκείνα που είναι σε θέση να βρει και να επαληθεύσει από ανοικτές πηγές: αναφορές από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύσεις στενών συγγενών των νεκρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφορίες από τα νεκροταφεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης