Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η γερμανική αντικατασκοπεία: Μεγάλη ενίσχυση της Ρωσικής και της Κινεζικής κατασκοπείας στη Γερμανία

Προειδοποιεί η γερμανική αντικατασκοπεία: Μεγάλη ενίσχυση της Ρωσικής και της Κινεζικής κατασκοπείας στη Γερμανία
Η στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας προειδοποιεί ότι η Ρωσία και η Κίνα ενισχύουν τις κατασκοπευτικές τους δραστηριότητες στο Βερολίνο
Σχετικά Άρθρα

Σε μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (7/7), η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας της Γερμανίας είπε ότι είναι «μείζονος σημασίας» για τη Ρωσία η στάση της Γερμανίας στον πόλεμο, και για αυτό ένας «μεγάλος αριθμός ρωσικών ρωσικών μυστικών υπηρεσιών» αναπτύσσεται στη χώρα.
Από τότε που η Γερμανία άρχισε να υποστηρίζει ενεργά την Ουκρανία με πυρομαχικά και όπλα για να αποκρούσει την επιθετικότητα της Ρωσίας, «βολιδοσκοπείται ακόμη πιο εντατικά από τις ρωσικές υπηρεσίες», σύμφωνα με την έκθεση.
Ωστόσο, η ικανότητα της Ρωσίας να κατασκοπεύει τη Γερμανία έχει αποδυναμωθεί σχετικώς από τότε που το Βερολίνο απέλασε 40 Ρώσους διπλωμάτες, δηλαδή τον περασμένο χρόνο.
Η Ρωσία αναμένεται να «προσπαθήσει να ανταπαντήσει με άλλες μεθόδους απόκτησης πληροφοριών», καθώς η Μόσχα επιδιώκει να έχει πλεονέκτημα έναντι των χωρών του ΝΑΤΟ.
Η έκθεση αξιολογεί ως εξαιρετική και τη δυνατότητα της Ρωσίας να πλήξει βασικές υποδομές, μιλώντας για «σοβαρή απειλή» εκ μέρους της Μόσχας.
Επιπλέον, και η Κίνα φαίνεται να εμπλέκεται σε «κυβερνοκατασκοπεία, υβριδικά μέτρα, καθώς και κλασικές επιχειρήσεις κατασκοπείας», καθώς η ασιατική υπερδύναμη φαίνεται να κυριαρχεί στην παγκόσμια σκηνή σε αυτό τον τομέα.
«Οι Κινέζοι πράκτορες χρησιμοποιούν εντατικά την πρόσβαση στα γραφεία και το προσωπικό της Μπούντεσβερ για τη συλλογή πληροφοριών», συμπληρώνει η έκθεση και καταλήγει διαπιστώνοντας ότι η Κίνα και η Ρωσία είναι οι πιο ενεργοί παγκόσμιοι παίχτες στην κατασκοπεία. 
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογα συμπεράσματα έχουν καταλήξει και οι ελβετικές υπηρεσίες, κάνοντας λόγο για ενεργή δραστηριότητα Ρώσων πρακτόρων στην Ελβετία όσο και στην Ευρώπη συνολικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης