Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ως... άλλος Μητσοτάκης «άκουγε» τις συνομιλίες Lukashenko - Prigozhin κατά την ανταρσία

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ως... άλλος Μητσοτάκης «άκουγε» τις συνομιλίες Lukashenko - Prigozhin κατά την ανταρσία
Σύμφωνα με ρεπορτάζ γεμρνανικών ΜΜΕ, η ειδική υπηρεσία έμαθε άμεσα για τον μεσολαβητικό ρόλο του Λευκορώσου ηγέτη
Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND)... ως άλλος Μητσοτάκης, φέρεται να «άκουσε» τις συνομιλίες του ιδρυτή της Ομάδας Wagner, Yevgeny Prigozhin, και του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας εξέγερσης στη Ρωσία, σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών WDR και NDR, μέλη της Ομάδα μέσων ενημέρωσης ARD.
"Η BND πρέπει να ήταν καλύτερα ενημερωμένη για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Ρωσία από ό,τι ήταν γνωστό εκ των προτέρων.
Σύμφωνα με την έρευνα WDR και NDR η Υπηρεσία πρέπει να παρακολουθούσε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδρυτή της Wagner Prigozhin και του Lukashenkο ", γράφει το RIA Novosti παραθέτοντας απόσπασμα της δημοσίευσης της έκδοσης Tagesschau.
Αναφέρεται ότι η ειδική υπηρεσία έμαθε άμεσα για τον μεσολαβητικό ρόλο του Λευκορώσου ηγέτη.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της BND αρνήθηκε να σχολιάσει τις πηγές πληροφοριών για τις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών υποψιάστηκε την πιθανότητα της εξέγερσης του Prigozhin περίπου μια εβδομάδα πριν από την έναρξη, αλλά δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτά τα δεδομένα με τους εταίρους, επομένως δεν προειδοποίησαν το γραφείο της καγκελαρίου εκ των προτέρων.
Ωστόσο, το BND ενημέρωσε τη γερμανική κυβέρνηση για όσα συνέβαιναν στη Ρωσία το βράδυ της 23ης Ιουνίου, λίγο πριν την έναρξη της εξέγερσης, αναφέρει το δημοσίευμα.
Την περασμένη εβδομάδα, το Spiegel έγραψε ότι ξεκίνησε εσωτερικός έλεγχος στο BND λόγω άγνοιας της μυστικής υπηρεσίας σχετικά με την απόπειρα εξέγερσης στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης